10 redenen om Curaçao te ontdekken

Op reis

1. Prachtige stranden

Als er één reden is waarom je op het eerstvolgende vliegtuig naar Curaçao zou moeten stappen, is dat ongetwijfeld het prachtige strandleven dat het eiland te bieden heeft. Baaien met stuk voor stuk azuurblauw water en oogverblindend wit zand. Persoonlijke favorieten zijn Cas Abao, Grote Knip en Kokomo; al heeft elk strand natuurlijk zo z’n charmes.

2. Fantastische onderwaterwereld

Curaçao is niet alleen prachtig op het land, ook met je hoofd onderwater kijk je je ogen uit. Het eiland telt tal van indrukwekkende duikspots waar je kennis kunt maken met de Caribische onderwaterwereld. Kunnen duiken is overigens niet eens een must, want met niets meer dan een snorkel zie je ook al ontzettend veel.

3. Happy hours op het strand

Wat is er nou heerlijker dan na een dagje relaxen op het strand de dag af te sluiten met een borrel met je voeten in het zand? Precies, it doesn’t get any better than that! Curaçao telt vele happy hours verspreid over het hele eiland, waar je vanaf het eind van de middag  terecht kunt. Gooi die heupen maar los.

4. Papiaments én Nederlands

Op Curaçao wordt Papiaments gesproken. Het is natuurlijk altijd leuk om op vakantie de basics van een nieuwe taal te leren, dus dat raden we je ook zeker aan. Mocht je dit echter toch niet zo zien zitten is het fijn om te weten dat je er met je moedertaal ook prima terecht kunt, want er wordt naast Papiaments ook gewoon Nederlands gesproken.

5. Met schildpadden zwemmen

Is het jouw droom om met schildpadden te zwemmen? Op Curaçao kan dat! Er zijn verschillende plekken waar je een reële kans hebt om deze magische dieren te spotten, bijvoorbeeld op Playa Piskado en Playa Lagun. Mocht je ze gegarandeerd willen zien, raden wij je aan een bezoekje te brengen aan Klein Curaçao.

6. Bezoekje aan een onbewoond eiland

Dat brengt ons meteen tot het volgende punt: vanuit Curaçao kun je met diverse boottours een dagje naar Klein Curaçao. Dit is een onbewoond eiland vlakbij Curaçao waar je prachtig kunt snorkelen. Ook op het eiland is het een en ander te zien: ga zeker eens een kijkje nemen bij de oude vuurtoren en het scheepswrak dat aan de noordkust schipbreuk heeft geleden.

7. De Handelskade

Wanneer je aan Curaçao denkt, komen er misschien eerst beelden van zee en zand in je op, maar een minstens zo bekend plaatje is de Handelskade van Willemstad. Dit historische UNESCO Werelderfgoed aan de Annabaai mag je zeker niet missen.

8. Flamingo’s spotten

Flamingo’s heb je misschien al wel eens eerder gezien in de dierentuin, maar waarschijnlijk nog nooit in het wild. Op Curaçao kan dat wel! Flamingo’s zijn dol op de verschillende zoutpannen die het eiland telt. Vaak verzamelen ze zich in grote groepen in het ondiepe water – op één poot uiteraard.

9. Get active

Ben je dol op sport? Dan is Curaçao voor jou the place-to-be. Je kunt er allerlei avontuurlijke activiteiten doen: van mountainbiken en hiken tot het beklimmen van de Christoffelberg, de hoogste berg van het eiland. Ook voor watersportliefhebbers is er genoeg vertier: zeilen, kiten, surfen, waterskiën, kanoën – noem maar op!

10. Snorkelen in een grot

In de azuurblauwe Caribische zee snorkelen is op zich natuurlijk al fantastisch, maar wat dacht je van een onderwatergrot? Snorkelen in de Blauwe Kamer is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. De grot is per kano makkelijk te bereiken vanuit Playa Santa Cruz. Er naartoe hiken kan ook.

Gratis abonnement op online magazine LaVida Curaçao

Wil je meer weten over wat er op Curaçao allemaal te beleven valt? Neem een gratis abonnement op online magazine LaVida Curaçao. Klik hier om je e-mailadres achter te laten en je krijgt LaVida Curaçao vier keer per jaar in je mailbox!

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)

  1. Allemaal toppers om te beleven!

  2. idd een top bestemming