Diepe buiging voor echtpaar Kluivert

Helden

Voor het mei nummer van LaVida Curaçao mocht ik afgelopen zondagmiddag Patrick en Rossana Kluivert interviewen. Gewoon, relaxed op het strand. We maken een dubbelportret van deze twee mensen die ieder op hun eigen passionele manier iets voor Curaçao doen. Patrick als bondscoach van het nationale elftal en Rossana, met Perla & Friends Dog Rescue letterlijk en figuurlijk in de bres springend voor het schrijnende dierenleed op ons eiland. Het was een leuk gesprek. Open, informeel, gezellig. Diepe buiging voor het echtpaar Kluivert. Zij hebben het hart op de juiste plaats.

Nationaal elftal - LaVida Curaçao

Natuurlijk bewaar ik het interview voor de mei uitgave van LaVida Curaçao (mocht je nog geen abonnee zijn: ’t is gratis op www.lavidacuracao.com), maar in deze blog wil ik wel graag wat kwijt over de interland tussen Curaçao en Dominicaanse Republiek op de avond voor het interview. Die wilde ik voor geen goud missen.

Tussen de supporters

Een voetbalkenner ben ik niet, dus ik besloot met mijn perskaart niet aan de zijlijn, maar op de tribune tussen de supporters plaats te nemen. Wat een feest. Ondanks een matige opkomst van Curaçao minnend voetbal – de kranten hadden het over drie- tot vierduizend toeschouwers – trilde het stadion van emotie. Ik ga hier geen voetbalverslag doen, hiervoor lees je beter Jeroen Baldwin’s verslagen in de Amigoe, maar spannend was het wel. Ik – okay, geen voetbal gewend – vond het zelfs bloedstollend spannend. De uitslag is bekend, Curaçao won met 2-1 en we zijn door naar de volgende ronde van de Caribbean Cup. Dit betekent opnieuw internationaal voetbal op Curaçao met onze bondscoach Patrick Kluivert.

Fans van nationaal elftal Curaçaa - LaVida Curacao

Volgende keer een uitverkocht stadion?

Ik weet zeker dat er bij de volgende wedstrijd veel meer publiek op de tribune zal zitten. Hopelijk zo veel mensen dat het stadion uitverkocht is. Dan wordt de wedstrijd op TV uitgezonden en kan echt iederéén meegenieten. Want we mogen trots zijn op een eigen elftal dat uitkomt voor Curaçao. En trots zijn op Kluivert, die er zijn ziel en zaligheid in legt omdat hij iets terug wil doen voor het eiland van zijn moeder. Ik ben blij met mensen die Curaçao op deze manier op de kaart zetten. U ook?

*met dank aan Quincy Lopez voor de stadionfoto’s.

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *