Uniek landgoed, Girouette

Te koop
VERKOCHT
Contact makelaar

Kenmerken

Slaapkamers
4
Badkamers
2
Locatie
centraal op eiland
Kavel oppervlakte
circa 125.000 m2
Status onderhoud
zeer goed
Bouwjaar
circa 1750

Landgoed van circa 12,5 hectare eigendomsgrond in het hart van Curaçao

Landhuis Girouette is zonder twijfel één van de best bewaarde geheimen van Curaçao. Het landhuis -gebouwd rondom het jaar 1750 – ligt verborgen in de ongerepte natuur die dit historische pand omringt. De locatie van het bijna 125.000 m2 grote landgoed is absoluut uniek. De voormalige plantage ligt in alle stilte verscholen in het centrum van Curaçao, op nog geen vijf minuten rijden van alle voorzieningen in het commerciële hart Saliña.

Uit respect voor het historische karakter is het landhuis altijd met liefde onderhouden. Nadat het in 1973 geheel is gerenoveerd verkeert het pand nog steeds in uitstekende staat. Vele historische bouwtechnische elementen zijn nog origineel. Aan de indeling is nauwelijks getornd, waardoor de inpandige galerij ook vandaag de dag nog in volle glorie tot haar recht komt. Alle ramen trakteren je op fantastische vergezichten en een verkoelende wind door het huis. De keuken en de badkamers zijn functioneel maar gedateerd. Ze zijn eenvoudig  te moderniseren naar ieders huidige smaak en stijl.

De bijna 12,5 hectare eigendomsgrond rondom het landhuis maakt dit authentieke object zeer aantrekkelijk. Waar in het hart van Curaçao vind je nog zoveel ruimte met volop mogelijkheden. Van het landgoed heeft zo’n twee hectare de bestemming stedelijk woongebied. Het overige deel heeft een agrarische bestemming, waar in beperkte mate ook recreatieve doeleinden tot de mogelijkheden behoren. Wordt u de nieuwe bewoner of eigenaar van een boutique hotel, bed & breakfast of een exclusief retreat?

Belangrijkste kenmerken

  • Gelegen in het hart van Curaçao
  • Circa 125.000 m2 eigendomsgrond
  • Landhuis in zeer goede staat
  • 4 slaapkamers
  • 2 badkamers
  • Deels bestemming stedelijk woongebied

Girouette

×
Uniek landgoed, Girouette
Top Houses Curaçao
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.