woon & lifestyle magazine

Over de hoofdredacteur

In LaVida Curaçao kan ik veel van mezelf kwijt. Als copywriter en story teller beschrijf ik interieurs en huizen, interview ik mensen over levenswijsheden en ga ik op zoek naar opvallende persoonlijkheden of in het oog springende Caribische ontwikkelingen en evenementen. Ik houd van mooie – en dat zijn niet per definitie dure – dingen, ben sfeergevoelig en stort me vol passie en energie op mijn werk. Mijn hartstocht voor het leven probeer ik met u te delen in LaVida Curaçao.

Over mij

Mijn kennis en ervaring op het gebied van communicatie en marketing bouwde ik op bij een Engels reclamebureau. LaVida Curacao editor in chief Susanne van Sambeeck hoofdredacteurDe eigenaar bood mij de ruimte mezelf te ontwikkelen van een onervaren, ietwat verlegen medewerker tot een doortastende account executive. Ik ben hem nog altijd dankbaar dat hij in mij – jonge meid van het platteland, maar met heel veel ambitie – geloofde. De liefde kwam voorbij en ik verhuisde met echtgenoot naar Curaçao, waar ik in de zes jaar dat ik er heb gewoond, werkte voor destijds het oudste en misschien toen wel enige reclamebureau op Curaçao: Dovale Advertising en later voor BKCC. Op deze periode kijk ik met ongelofelijk veel plezier terug. Het pad naar het heden zette zich voort via Nederland en daarna België, met een eigen zaak in copywriting en communicatieadvies. Al die jaren dat ik in Europa woonde, ben ik blijven schrijven voor opdrachtgevers op Curaçao. Voor commerciële opdrachtgevers, als columnist bij CPost, als hoofdredacteur van het helaas niet meer bestaande Ja Curaçao en als gastschrijver bij Coaching. Vanwege mijn uitgeversaspiraties werkte ik tussentijds ook aan zelfstandige projecten: ik heb in Nederland PSV weten te overtuigen een zakelijke agenda uit te geven en heb ook merchandise voor Dolphin Academy op Curaçao ontwikkeld. In 2011 heb ik in eigen beheer Pansjo, een prentenboek app voor peuters en kleuters in zes talen ontwikkeld en ben ik de creatief bedenker van het inmiddels op Curaçao massaal gekopieerde ‘Shirts & Words’ (jammer, maar welbeschouwd wel een eer).

LaVida Curaçao

Vertrokken in 1996 en definitief terug in 2015. Het voelt goed, want ik ben Curaçao altijd in mijn hart blijven dragen en de band vanwege veelvuldige bezoeken en werkzaamheden is alleen maar sterker geworden. Nu is daar LaVida Curaçao, een magazine over wonen & lifestyle. Online publiceren is de toekomst: het bereik gaat verder dan Curaçao, de lezersresultaten zijn meetbaar en de content verdwijnt nooit. Alles blijft inzichtelijk en bereikbaar via het internet. En we zijn milieuvriendelijk niet te vergeten.

Ik hoop oprecht dat ik mijn enthousiasme op mijn lezers kan overbrengen. Ik doe er in ieder geval super hard mijn best voor!

Susanne van Sambeeck