Disco en pasta bij Hemingway

Culinair

Ik bedoel natuurlijk Pasta e Basta bij Hemingway in het Lions Dive & Beach Resort, maar voor mij was het vooral Disco en Pasta. Zes sprankelende dames met stuk voor stuk een dijk van een stem en een zingend en swingend heerschap met een hoog entertainmentgehalte haalden iedereen naar de dansvloer.

LaVida Curacao Pasta e Basta Hemingway Lions Dive Beach ResortHet zingende personeel van het Pasta e Basta restaurant in Amsterdam komt al jaren naar Curaçao, zij het in een andere setting. Avila Beach Hotel trakteert haar gasten jaarlijks op een diner of lunch met de zingende Pasta e Basta crew in de bediening.  Nu ook Avila Beach Hotel in handen is van de familie Vogels konden zij naast dit meer ingetogen concept, een swingende disco-variant organiseren.

Disco, it is!

Ik heb even getwijfeld: gaan we voor het diner bij Avila of het buffet bij Hemingway? Bediend worden is leuker dan een buffet (vind ik), maar aan de andere kant had mijn gezelschap vooral zin in een avondje met ouderwets goede muziek (opgegroeid met Motown en disco). De keuze was dus niet zo moeilijk: disco it is; onze pasta’s scheppen we zelf wel op.

Met de hakken in het zand

Met de voeten in het zand, aten we wat en praatten we rustig bij, terwijl we werden getrakteerd op mooie ballads. De zingende crew liep tussen de tafels. Hemingway is niet het kleinste restaurant; er werden heel wat meters gemaakt. En het mag gezegd worden: de dames Pasta & Basta hielden hun hakken deftig aan terwijl ze over het strand liepen. Dat doe ik ze niet na.

Volgend jaar weer?

LaVida Curacao Pasta e Basta 1Na het eten kwamen drie Pasta & Basta dames het water uitgelopen in rode Baywatch badpakken, droog haar (lang leve de badmuts) en wat me vooral verbaasde: kurkdroge microfoons. Een leuke start van het discoprogramma. waarvoor ik gekomen was. Mijn avond kon niet meer stuk toen Tavares’ Heaven Must Be Missing An Angel voorbij kwam. Wat wil je als discoliefhebber nog meer? Zeker voor herhaling vatbaar. Ik weet nu al wat ik ga doen volgend jaar: een grote groep discoliefhebbers verzamelen voor een swingende avond uit.

Foto’s: Berber van Beek, Studio Rootz

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *