Tips voor een goed bed

Stylingtips

Een goede nachtrust is van levensbelang voor je gezondheid. Minstens zo belangrijk als gezonde voeding en voldoende beweging. Toch blijken mensen in de praktijk liever geld uit te geven aan een dure bank dan aan een goed bed. Het is ook niet makkelijk om het juiste bed te kiezen. Moet het hard zijn of zacht, wil je een pocketvering of juist een matras dat volledig uit schuim bestaat? De specialisten van Rottumhuys Caribbean vertellen je er meer over.

Aandacht voor je rug

Voor het ligcomfort is de keuze van het matras essentieel. Een matras met pocketveren zorgt er bijvoorbeeld voor dat je op plaatsen waar je veel steun nodig hebt – je heupen bijvoorbeeld – veel tegendruk hebt en bij je schouders juist weer wat minder. Matrassen die volledig uit schuim of latex bestaan hebben weer andere eigenschappen die belangrijk voor je persoonlijke keuze kunnen zijn.

Koel in de tropen

In tegenstelling tot in Nederland is traagschuim in de tropen een stuk minder effectief. Het materiaal vormt zich door de warmte van je lijf naar je lichaam, maar vanwege onze hoge temperaturen geeft dit materiaal niet het gewenste effect. Beter kies je in dit klimaat voor koudschuim met een open celstructuur. Het grote voordeel hiervan is dat door de kleine gaatjes in het schuim de warmte goed wordt afgevoerd. Lekker fris dus!

Over smaak valt niet te twisten

Natuurlijk wil je ook dat het er allemaal mooi uitziet. Rottumhuys verkoopt Europese boxsprings in allerlei varianten en uitvoeringen. Elk bed is volledig naar smaak en kleur samen te stellen. De boxspring en het matras – al dan niet gestoffeerd -, het hoofdboord, het topmatras en de poten: er is aanbod in talloze varianten.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 12

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)

  1. Ik ga twee jaar in Curaçao wonen en heb natuurlijk ook een bed nodig voor mijn appartement. Erg handig om te weten dat koudschuim voor het tropische klimaat beter geschikt is. Hier ga ik op letten als ik spullen moet inkopen. Bedankt!

    • Graag gedaan. Bij Rottumhuys hebben ze ook een uitgebreid assortiment aan bedden. En een goed advies.