Boardwalk Boutique Hotel Aruba

Op reis

Als ik aan Aruba denk, denk ik aan haar brede zandstrand waarop je kilometerslange strandwandelingen kunt maken. Het zand is zacht en poederachtig, heel anders dan op Curaçao waar wij in onze – overigens prachtige – baaien vaak moeten klunen over koraalsteen dat aanspoelt op het land.

Interessant voor residents van Curaçao en Bonaire

Instagramplaatjes laten vrijwel verlaten stranden zien, maar de realiteit is natuurlijk dat het parelwitte strand van het mooie One Happy Island voor een groot deel van de dag bevolkt wordt door massa’s toeristen die genieten van zon, zee en – inderdaad – het strand zoals alleen Aruba dat heeft. Al die drukte is eigenlijk niet ‘my cup of tea’, maar gelukkig heeft me dit niet weerhouden Aruba onlangs weer eens te bezoeken. Voor mij betekent vakantie je kunnen onderdompelen in een andere omgeving, ook al is dat maar een eiland verderop. Want laten we niet vergeten dat reizen in Corona-tijd niet is zoals het was. Voor veel bestemmingen moet je testen, testen en nog eens testen. Als resident van Curaçao of buurland Bonaire is Aruba – althans toen ik vloog, het kan altijd weer veranderen – gewoonweg een makkelijk te bereiken bestemming, mijn vaccinatiepaspoort volstond. En je bent er in nog geen half uur met Divi Divi Air

Ruimte en rust genoeg te vinden

Ja, er zijn veel toeristen op Aruba, maar je kunt ze makkelijk omzeilen door ’s ochtends vroeg je strandwandeling te maken. Of honderd meter verder dan de drukke hotelstrip een plekje op het zand te zoeken. Er is gelukkig nog ruimte genoeg op Aruba voor een rustige en relaxte vakantie. En naar ontspanning was ik op zoek. Ik vond Boardwalk Boutique Hotel Aruba, gelegen net voorbij de high rise hotels, op een steenworp afstand van het kite & surfstrand. En – voor mij een absolute must op Aruba – met eigen ligbedden met dikke kussens op het strand van Palm Beach onder een schaduwrijke palapa.

Oase van rust

Boardwalk Boutique Hotel Aruba is een gouwe ouwe, maar tegelijkertijd ook nagelnieuwe accommodatie op Aruba. Het resort  – laagbouw: wat een verademing! – met mooie studio’s, appartementen en bungalows in een werkelijk fantastische tuin bestaat al sinds 1989, toen het nog vooral een hang-out voor windsurfers was. Een jaar of tien geleden hebben twee Belgische zussen – kitesurfers en destijds trouwe gasten van Boardwalk – het resort overgenomen, dit aanzienlijk uitgebreid en geleidelijk aan werkelijk alles een fantastische make-over gegeven, zonder daarbij te tornen aan de relaxte vibe die al vanaf het prille begin bij Boardwalk Aruba hoort.

Ongekend anders

Ik kan eigenlijk alleen maar in superlatieven praten. Ik logeerde in een one-bedroom casita met een ruim terras. Werkelijk aan elk detail is gedacht. Overal zijn pastelkleuren toegepast, geen plafond of wand is hetzelfde. Overigens is ook elke casita anders gebouwd én ingericht. Wat een klus moet dat zijn geweest om het resort tot in dit kleinste detail zo af te werken.

Eduardo’s Beach Shack

Eduardo’s Beach Shack, mijn hoop in bange dagen omdat ik niet van American breakfast houd, ofwel een geweldig plek voor een gezond ontbijt, heerlijke lunch en frisse smoothies is te vinden op het strand ter hoogte van Playa Linda, maar – lucky me! – ook in Boardwalk zelf, waar ze de gasten van het resort fantastische ontbijtjes en heerlijke lunches voorschotelen. Met als kers op de taart: elke middag ‘cocktail time’ bij het zwembad. Heerlijk, laidback en relaxed. Ik heb ervan genoten!

In LaVida Curacao verscheen eerder een reportage over dit prachtige boetiekhotel op Aruba. Lees het artikel in LaVida Curaçao nummer 17

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *