Bruisend Thailand

Op reis

bruisend-thailand1Al bij de allereerste kennismaking met Thailand voel je dat alles aangenaam anders gaat worden. Een kwestie van een instant thuisgevoel en tegelijkertijd een vreemdeling zijn, die de taal niet spreekt en de cultuur niet kent. 

bruisend-thailand2Streetfood pur sang

De Thaise bevolking staat bekend om haar hoffelijkheid. Zowel cultureel als economisch blijkt dat de Thai een groot aanpassingsvermogen hebben. Ze nemen gemakkelijk elementen uit andere landen over. Dat wordt duidelijk als je de stad intrekt om het imposante Bangkok en haar ruim acht miljoen koppen tellende bevolking te leren kennen. Kleurrijke, traditionele boeddhistische tempels, waar mensen op weg naar werk in strak gesneden maatpakken offers komen brengen, verbroederen met strak gelijnde, Westers uitziende wolkenkrabbers. Trendy restaurants vermengen zich met uit hout en ijzer opgetrokken kraampjes van Thaise straatkoks, die op een houtvuur eten voor de vele voorbijgangers bereiden.

bruisend-thailand3Paradijselijk Ko Tao

Zo hectisch en drukbevolkt als de metropool Bangkok is, zo rustig en laid back is het eiland Ko Tao in de Golf van Thailand. Ko Tao met een kleine vijftienhonderd inwoners is een schildpadden broedplaats en een waar duik- en snorkel­paradijs. Maar ook boven water lijkt het alsof je op Ko Tao in de hof van Eden bent beland. Dat weet ook de backpackers crowd, die de weg naar Ko Tao feilloos weet te vinden. En vooral zij zorgen weer voor de typische laid back sfeer op Ko Tao.

bruisend-thailand4

Full Moon Party op Ko Phangan

Ko Phangan ligt op een dik uur varen van Ko Tao. Het eiland staat bekend om haar Full Moon Party, een feest dat zomaar is ontstaan op het strand in 1985. Een lokale hoteleigenaar organiseerde een party voor zijn bescheiden schare gasten. Sinds dat geïmproviseerde vollemaansfeest dertig jaar geleden is de Full Moon Party op Ko Panghan uitgegroeid tot een maandelijks evenement waar, afhankelijk van het seizoen tot dertigduizend feestvierders op af komen. Het feest wordt gehouden bij volle maan op het strand van Haad Rin, waar je de zon ziet opkomen. Gelukkig hoeven wij op Curaçao niet naar Thailand om te feesten bij volle maan. Curaçao heeft haar eigen Full Moon Party op het strand van Kokomo.

bruisend-thailand5Religie en natuur

Het achterland van de provincie Krabi aan de Andaman Zee in het zuiden van Thailand, kent een tropische vegetatie met verrassend frisse waterbronnen en azuurblauwe natural pools in het dichte regenwoud. In en rondom de Tiger Cave Temple is het een komen en gaan van boeddhistische monniken. Zij mengen zich met de lokale bevolking die de tempel bezoeken voor een gebed en de toeristen die de 1.237 traptreden trotseren om het hoogste punt van het tempelcomplex te bereiken. Niet alleen vakantiegangers nemen de treden naar de top. De apen die op de berg wonen, doen er alles aan om in de tassen en rugzakken op zoek te gaan naar lekkers. Watch out!

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties "1"

  1. Hoi Susanne,
    Krijg je deze melding? Volgens mij is het probleem met de comments opgelost.
    Gr. Sander van den Hurk