Carnaval 2016, wat een feest

Curacao

LaVida Curaçao gaat over het leven op Curaçao. Carnaval is daar onlosmakelijk mee verbonden. Dat heb ik weer mogen ervaren, terwijl de Gran Marsha aan onze stand op de Roodeweg in Otrobanda voorbij kwam. Het is dat we onder de sterrenhemel stonden anders was letterlijk het dak op de Roodeweg eraf gegaan. Het was booming!

Wat een feest, ambiente ten top. Zoveel om te bekijken. Overal fotografen, overal camera’s. Carnaval op Curaçao wordt goed gedocumenteerd. Persoonlijk vind ik de foto’s van de Soemanta Blog geweldig. Zelfs al je er niet bij was, kun door deze foto’s het Curaçaose feest gewoonweg voelen.

Mijn persoonlijke top tien

Het evenement van het jaar wordt goed gesmaakt. Niet alleen de mensen in de optocht maken er een fiesta van. Ook het publiek aan de route feest er lustig op los. Een uitgebreide beschrijving van de indrukwekkende kostuums en de sprankelende mensen die ze droegen, laat ik achterwege. De foto explosie op Facebook kan dat veel beter laten zien. Ik beperk me tot mijn persoonlijke top tien van wat mij is opgevallen, heeft geraakt of is bijgebleven.

de positieve vibe

de drukte, chaotisch en tegelijkertijd georganiseerd

de saamhorigheid

de voelbare trots

de kostuumfinesse tot in het allerkleinste detail

de stoere politie en VKC

de keiharde muziek én de oorpluggen

de prachtige Miss Curaçao

de enthousiaste Brassband muzikanten

de lekkerste broodjes kip in onze gezellige stand

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)

  1. Het klopt allemaal! Wij Nederlanders/overwinteraars waren erbij en voelden, smaakten de sfeer! Curaçao, complimenten van een enthousiast Nederlands echtpaar!
    Groet, Gerard en Margriet Schreur

    • Superfeest Carnaval, dat is het zeker!