Column uit de oude doos

Curacao

CPost.nl, niet te verwarren met onze huidige postdienst (hun naam kwam pas vele jaren later), is een online magazine avant-le-lettre dat van 2007 tot eind 2012 vele Curaçao liefhebbers blij maakte met mooie verhalen en prachtige foto’s. Voor dit medium van Irèn Nooren (Mememto-Vivi) schreef ik al die jaren mijn columns. Over de band met Curaçao, over wat ik beleefde al dan niet op het eiland, over alles wat ik wilde delen met de Cpost lezers. Het mooie aan online publicaties is dat ze nooit in de prullenbak belanden (de basis van de content marketing strategie van LaVida Curaçao) en dus altijd terug te vinden zijn. In deze blog zal ik zo nu en dan een column uit de oude doos halen. Gewoon omdat ze – vind ik dan toch – nog steeds leuk zijn om te lezen en omdat ze al die jaren later nog steeds actueel zijn.

Deze column dateert van februari 2007. Destijds vast en zeker geïnspireerd op het feestgedruis rondom het Carnaval dat ook nu weer voor de deur staat.

carnaval 14Wat een feest!

Het staat als een paal boven water. Een Hollands partijtje en een Curaçaos feestje zijn in geen enkel opzicht vergelijkbaar. Op de Europese kant van Nederlandse bodem is het legitiem om met een verjaardag mensen uit te nodigen. Een housewarming kan er ook nog net mee door, maar spannender moet het niet worden. Om nog maar niet te spreken over wat er op zo’n party dan allemaal gebeurt. Vaak niets, als ik eerlijk moet zijn. Okay, veel rosé, stevig bier en lekkere tapas (da’s erg in de mode op dit moment). Maar verder springen de vonken er niet vanaf. Als je geluk hebt, kun je een avondje comfortabel hangen aan één van de bartafels. Als je pech hebt, word je in de huiskamer gezet, met een natuurlijke scheidslijn tussen dames en heren. Om te praten over TV, kinderen en politiek.

Nee, dan een Curaçaos feestje. Zonder reden, iedereen prachtig uitgedost en vooral met luidruchtige, opzwepende muziek. Praten kan altijd nog. Het is nu tijd om te dansen. En hoe! Ik geniet van de soepel bewegende lichamen, als paar volledig op elkaar afgestemd. In tempo en beweging. Alles bruist en glanst. Iedereen heeft plezier! Ook ik, terwijl ik als een muurbloempje de bewegingen volg van de kronkelende lijven op de dansvloer. En maar hopen dat iemand me komt vragen. Bij voorkeur een Curaçaos manspersoon, want dan lijkt het dat zelfs ik een ster ben in het dansen van de salsa!

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *