Twee decennia trends

Shopping

Ik was uitgenodigd in de Concept Store by Sea & Sand om twee decennia strandmode te vieren. Twintig jaar vliegt voorbij. Ik weet nog als de dag van gisteren dat Desi Kempkes-Merite een bikinishop opende, waarmee ze in een groot gapend gat in de markt sprong. Badkleding van Europese merken (als aanvulling op de kleine, soms zelfs minuscule Zuid-Amerikaanse modellen). Tegenwoordig heeft de eigenaresse met een neus voor trends de badkledingwinkel omgevormd tot een Concept Store. Nog altijd volop beachwear, maar ook leuke meubels, cadeautjes, accessoires en lifestyle boeken.

Pascale Naessens

LaVida Curacao - Concept StoreToen ik een kijkje in de winkel nam tijdens de borrel, stuitte ik op het kookboek van Pascale Naessens. En ja hoor, Desi heeft weer een trend te pakken. Pascale Naessens is de best verkopende auteur in België (ik woonde er de afgelopen jaren, dus ik kan het weten) en het boegbeeld van pure en gezonde voeding. Behalve kookboekenschrijfster is ze ook keramiste. Haar serviezen worden verkocht onder de naam ‘Pure by Pascale Naessens’ aan toprestaurants, maar ook aan hobbykoks en gezinnen. Haar boeken hebben een beweging op gang gebracht: genieten van lekker eten en tegelijkertijd gezonder en slanker worden. De recepten zijn eenvoudig en haalbaar voor iedereen. In België wordt gezegd dat Pascale haar volk gezond heeft leren eten.

Zoveel meer trends

Natuurlijk gaat het bij het feestje van de Concept Store niet om het kookboek van Naessens. Er zijn zoveel andere mooie en – niet onbelangrijk –  betaalbare dingen te koop in de winkel in Promenade Shopping Center. LaVida Curacao - Concept StoreWaar het mij wel om gaat is dat Desi trends feilloos oppikt en mensen op Curaçao enthousiast laat proeven van nieuwe, leuke en mooie dingen die ze elke keer weer opspoort voor haar winkel.

In de mei editie van LaVida Curaçao (24 mei is het weer zover) vind je een zakenportret van Desi. Met een terugblik op 20 jaar Sea & Sand, haar passie voor mooie dingen en haar eigenwijze manier van inkopen. Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan. ’t Is gratis!

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *