Curaçao barst van jong talent

Van de redactie

De Connecting the Dots business conference, die van 7 tot en met 9 juni 2017 op Curaçao werd gehouden bij Villa Maria en het Maritiem Museum, maakte maar weer eens duidelijk dat het op ons eiland barst van jong ambitieus talent. Het evenement stond letterlijk in het teken van ‘connecting the dots’, waarbij startende ondernemers, innovatieve organisaties, inspirerende sprekers en – niet te vergeten – een geëngageerd, vooral ook jong publiek er alles aan deden om verschillende business uitdagingen en creatieve oplossingen aan elkaar te linken. Heel veel inspiring talks passeerden de revue. Over drie van de overigens allemaal interessante en leerzame cases, hier in een notendop wat meer.

Limpi

Limpi  bestaat nog niet zo heel lang, maar Curaçao mag blij zijn dat Debrah Nijdam en Mitchell Lammering begin dit jaar het initiatief namen om met Limpi Recycling te starten. Deze twee pas afgestudeerde ingenieurs hebben er hun missie van gemaakt om Curaçao een klein beetje schoner te maken. Hoe? Door plastic afval zelf te verwerken in mooie gadgets en producten. Ze maken met hun start-up mensen bewust van het verschil dat recycling kan maken. Way to go, Debrah en Mitchell!

Hofi Cas Cora

Als je al vanaf het begin geabonneerd bent op LaVida Curacao heb je het interview met Joshua en Femi Peiliker, het power couple achter Hofi Cas Cora, vast wel gelLaVida Curacao Connecting the Dotsezen.  Hun biologische restaurant zit vrijwel elk weekend bomvol. Tijdens de pitch gaven ze ons een kijkje in hun dagelijks leven, waarin ze zelf gewassen verbouwen, samenwerken met andere ‘groene’ boeren, kinderen laten kennismaken met het ecologisch verbouwen van lokale groenten en  in het weekend ook nog eens lekker eten serveren in hun restaurant.  Ik ben helemaal fan van dit  groene concept.

Esther Jacobs

Esther Jacobs haalde ooit 16 miljoen euro op voor het goede doel. En dat zonder budget! Niet gek dat zij hiervoor een Koninklijke onderscheiding ontving. Natuurlijk is dit niet helemaal zonder slag of stoot gegaan. Daarom vertelde Esther Jacobs het Connecting the Dots publiek over de uitdagingen die op haar pad kwamen en hoe ze deze overwon. Haar doel? Anderen inspireren zelf het heft in eigen handen te nemen en proactief te zijn. Haar tijd was te kort afgelopen donderdag. Gelukkig geeft ze op 17 juni een workshop op ons eiland waarbij ze ons kennis laat maken met de ‘digital nomad’ lifestyle. Stay tuned!

Succes van de UoC studenten

Na het bijwonen van alle inspirerende talks en workshops besloot het publiek er nog een schepje bovenop te doen. De conferentie sloot af met een workshop waarbij alle deelnemers van Connecting the Dots zich bogen over een real life  business probleem van een onderneming op Curaçao. De deelnemende teams mochten hun oplossingen voorleggen aan het jurypanel, waarin ook premier Eugene Rhuggenaath zitting had. Alle teams kwamen met innovatieve en creatieve oplossingen, maar het enthousiasme van met name één bepaalde groep was moeilijk te negeren: de studenten van de University of Curaçao. Zij verruilden de schoolbanken tijdelijk voor Connecting the Dots – mét succes. Gedreven om het probleem op te lossen, gingen zij de uitdaging aan. De ideeën bleven maar komen! Eindelijk kregen ze een podium voor al hun creativiteit. Zoals Eugene Rhuggenaath al zei: ‘Eigenlijk zouden we dit soort wedstrijden veel vaker moeten organiseren.’ Doen zou ik zeggen!

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *