Jeepsafari in stijl

Just for fun

Toen ik een persoonlijke uitnodiging kreeg om  de nieuwste activiteit van Curaçao Activities uit te proberen – een jeepsafari in hun gloednieuwe terreinwagen  – was ik gelijk nieuwsgierig! Caimin Douglas en Kim Moehamed, de eigenaars van Curaçao Activities en TMC –  je weet wel van die sjieke tourbussen voor onze toeristen – leveren namelijk nooit half werk. Als ze iets doen, doen ze het goed. Dat wilde ik graag meemaken!

Rijdend uithangbord

En zo kwam het dat ik op een vrijdagmorgen in korte broek en op sneakers acte presence gaf bij TMC. De nieuwe jeep met plek voor zestien personen stond al in volle glorie te ‘shinen’. Hij heeft trouwens ook nog een tweelingbroer voor 12 personen. Je kunt letterlijk niet om deze terreinwagens heen. Behalve supergroot zijn ze ook nog eens prachtig beletterd of beter gezegd geïllustreerd. Slimme zet van Curaçao Activities, zo’n rijdend  uithangbord!

Ruige tour

Ik had me natuurlijk voorbereid op een hobbelige ochtend. Want aan een  jeepsafari ‘into the wild’, komt weinig asfalt te pas. Ik was dan ook helemaal verbaasd (en in mijn nopjes) over het comfort van de jeep. Het zit gewoonweg heerlijk, ondanks dat we nauwelijks op de verharde weg zijn geweest en we soms het idee hadden in een achtbaan van de Efteling te zitten, in plaats van in een jeep al rijdend over de Noordkust.

Off the road

Gids Howard bleek een kundig chauffeur, die wel in is voor wat excitement. Hij trakteerde ons op mooie plekjes, die ik nooit eerder zag. En als ik ze al wel had gezien, was dat toch anders omdat je in deze jeep hoog zit en de omgeving dus vanuit een hele andere hoek kunt bekijken. We reden op trails die je met een gewone auto niet kan rijden, wat alles natuurlijk nog eens extra spectaculair maakte. En we hebben gelachen, want Howard kan behalve avontuurlijk chauffeuren, ook mooie verhalen vertellen.

Complete tour

We kregen mooie vergezichten te zien in de ongerepte natuur van ons eiland, we roken het Sargassum (stinken!) en klommen naar een grot waarover Howard  interessante dingen wist te vertellen. Er was meer dan genoeg tijd om foto’s te maken (selfies, selfies, selfies) en via Seinpost waar je een prachtig 360 graden uitzicht hebt over het eiland, kwamen we tenslotte uit bij Director’s Bay. Alwaar we – met zwemvinnen, masker en lifevest van Curaçao Activities – heerlijk gesnorkeld  hebben op een secret spot die ons door onze gids werd aangewezen.

Naar Oost en West

Al met al een geslaagde trip, niet in de laatste plaats vanwege het ruige karakter van de tour en tegelijkertijd het comfort van de jeep. Helemaal blij was ik met de  de professionele aanpak en de enthousiaste gids. Ik deed de tour naar Oostpunt. Curaçao Activities biedt ook een tour richting Westpunt aan. Die ga ik zeker ook nog een keer proberen. Ik ben benieuwd wat Curaçao Activities daar voor haar gasten in petto heeft. Het kan overigens niet anders dan goed zijn. Het ondernemersechtpaar Caimin en Kim houdt nu eenmaal van kwaliteit.

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *