Curaçao Culinair, hip en trendy

Culinair

Culinaire festivals zijn hot. Na New York, Londen en Bologna hebben wij op Curaçao nu ook ons eigen food festival Curaçao Culinair. By the way, een slimme evenementnaam van de vier initiatiefnemers uit Curaçao en Nederland die in dit gat in onze markt zijn gesprongen. Elk zich zelf respecterende stad heeft tegenwoordig wel een eigen culinair festival. Denk aan Gent Smaakt, Preuvemint in Maastricht, Antwerpen Proeft. Deze drie – allemaal in de buurt van mijn geboortegrond – schieten me per direct te binnen.

Feeëriek

Het is leuk om te kunnen proeven van lekkere dingen. Nog leuker is het als dit in een gezellige sfeer kan. De organisatoren van Curaçao Culinair hadden dit goed in de gaten. De locatie bij Landhuis Choboblo was perfect. Curacao Culinair 2016 - LaVida CuracaoDe sfeer feeëriek, de organisatie prima en de social media campagne uitstekend. Inclusief de ‘sandaal  in plaats van high heel tip’ (het festival vond plaats op een zanderige ondergrond, thank God it didn’t rain ;)).

Lekker

Er waren veel mensen op de been op de vrijdagavond dat ik er was. Fijne avond uit met mijn dochter. Met de menukaart op zak gingen we op zoek naar het lekkerste gerecht. Smaken verschillen, maar er was keuze genoeg met 15 restaurants die stuk voor stuk 4 tot 5 gerechten op de kaart hadden. Wij begonnen de avond met een cocktail van Landhuis Chobolobo, de Blue Scroppino: limoncello, limoensorbert en – hoe kan het ook anders – Blue Curaçao. Het was heerlijk. Zo lekker dat we er nog een namen. Verder zijn we gaan snoepen bij Kyoto Sushi & Grill (sushi is my favorite) en Ginger, waar mensen in de rij stonden voor de Tandoori kip met Naanbrood. Curacao Culinair - LaVida Curacao - GingerWat overigens tijdelijk op  was toen ik bestelde, wegens teveel interesse. Ons dessert nuttigden we bij La Vie en Rose. Al zoveel gehoord van deze jonge bevlogen patissier. Dat wilden we nu eindelijk eens met eigen mond proeven. Wij kozen voor de Chocolate Stone. Waanzinnig lekker, meer woorden zijn er niet voor nodig.

Volgend jaar weer

Curaçao Culinair was lekker, sfeervol en gezellig. Lange tafels, smaakvolle stands (vooral die van La Vie en Rose was een eye catcher), genoeg statafels, barretjes en knusse plekjes. Gewoon goed en voor herhaling vatbaar. Volgend jaar ga ik zeker weer!

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *