Curaçao Culinair volgend jaar weer

Culinair

Vorig jaar schreef ik het al: volgend jaar weer. Wat? Naar Curaçao Culinair natuurlijk. De tweede editie van dit food festijn vond het afgelopen weekend plaats. Op de inmiddels al enigszins vertrouwd aanvoelende locatie: Landhuis Chobolobo. Was het anders dit jaar? Nee. Was dat dan nodig? Ook niet. Vorig jaar was het evenement al perfect georganiseerd. En dat was op 7 en 8 april 2017 niet anders.

Elf restaurants van ons eiland waren vertegenwoordigd. Kyoto, Ginger, Baoase en Landhuis Chobolo – deelnemers van het eerste uur – waren ook deze keer weer van de partij. Aangevuld met Santa Barbara Resort, Madero Ocean Club, Xquisit, Mood Beach, Cristal, Foodies en Luke’s Cocktailbar.

Cocktails en brood

Bij Luke’s begon ik trouwens mijn culinaire reis op Curaçao Culinair. Een kick-off met een Electric Swizzle, ofwel vodka met Blue Curaçao, vers limoensap en sodawater. De bartender had het er maar druk mee. LaVida Curaçao Curacao Culinair Luke'sElke cocktail werd met zorg bereid, zoals dat hoort. Lekker sterk ook, waarmee we direct maar een ‘start me up’ van Landhuis Chobolobo bestelden; brood met pika hummus en olijf-tomaat pesto. Ik weet niet of het kwam omdat we zo’n trek hadden toen we arriveerden of dat het een onverwacht heerlijke combinatie was, maar het genot – ieder zijn smaak – is me bijgebleven.

Kalfszwezerik

Foodies is een opvallende nieuwkomer bij Curaçao Culinair. LaVida Curaçao Curacao Culinair 2017In ieder geval wel voor mij, want deze traiteur zit vlak bij mij in de buurt. De eigenaresse is Belgisch. En ik weet uit ervaring – ik heb er jaren gewoond – dat Belgen kunnen koken (en daarbij ook Bourgondisch tafelen). Wat me bij Foodies opviel was dat er veel vraag was naar hun kalfszwezerik. Als ik alleen het woord al hoor, denk ik met plezier aan het restaurant in mijn dorp van weleer, waar dit ook altijd op de kaart stond.

Speciale sfeer, perfecte organisatie

Mijn gezelschap heeft zo ongeveer overal wat geproefd en iets geprobeerd. Het was allemaal lekker en goed. LaVida Curaçao Curacao Culinair 2017Daar hoef ik geen woorden aan vuil te maken. Het zijn stuk voor stuk restaurants met naam en met mensen in de keuken die hart hebben voor hun werk. En dat proef je. Wat Curaçao Culinair speciaal maakt, is de gezellige sfeer, de sprookjesachtige aankleding van het terrein, de energie en het enthousiasme van de deelnemers en de perfecte organisatie. Was het vorig jaar nog zo dat je bij bepaalde stands wat langer op je gerechtje moest wachten, was dit bij deze editie (in ieder geval op de dag dat ik er was) helemaal niet meer het geval. Mooi te zien dat de organisatoren van Curaçao Culinair leren van hun ervaringen en er ook echt iets mee doen. Ik heb begrepen dat er het afgelopen weekend zo’n drieduizend mensen bij Curaçao Culinair zijn geweest. Dat zijn er nogal wat. Als ze net zo blij waren als ik, mogen we er vanuit aan dat er volgend jaar weer een nieuwe Curaçao Culinair komt. Dit kan bijna niet anders, toch?

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *