Festival vibes

Helden

Het is de week van Curaçao North Sea Jazz. Een speciale week; de festival vibes hangen in de lucht. Je kunt geen krant openslaan of radiozender opzetten of er komt iets over CNSJ voorbij. De opbouw is begonnen, de horeca gaat met het jazz thema aan de slag, overal jam sessies en optredens van bands en bandjes. Morgen de aftrap met het concert van Al Jarreau in Landhuis Mei Mei. Laat ik daar nu pal achter wonen ;). Ik kan dus gewoon vanuit huis meegenieten van dit concert. De wind zorgt wel dat Al’s muzikale noten op mijn porch terecht komen.

Wedstrijden

Het is ook de week van de wedstrijden. Overal zijn kaarten te winnen. Via de krant, met de radio. Het animo voor deze win-acties is groot. De toegangsprijs voor het Curaçao North Sea Jazz festival van 195 USD per avond is niet voor iedereen weggelegd. Een festival van deze wereldklasse op een eiland organiseren kost nu eenmaal veel geld. Alle begrip daarvoor. Van vele mensen overigens. Ik herinner me de rondvraag van Radio Paradise op de pontjesbrug van twee jaar geleden. Hoewel de geïnterviewden niet naar het festival gingen, beschreven ze zonder uitzondering hun trotse gevoel over het feit dat Curaçao zoiets moois te bieden heeft.

Trots

En zo is het ook. Zeker als je weet dat er in Midden- en Zuid-Amerika vrijwel geen enkel muziekfestival van deze allure en kwaliteit voor zowel de artiesten als de gasten is. Kijk, dat zet dushi Korsou toch weer mooi in het zonnetje.Curacao North Sea Jazz LaVida Curacao editie 3, Fundashon Bon Intenshon Om nog maar niet te spreken over de directe en indirecte inkomsten die het eiland genereert met het Curaçao North Sea Jazz festival. Volgens de informatie van initiatiefnemer Fundashon Bon Intenshon loopt de bijdrage aan de Curaçaose economie tot in de miljoenen (bron 2012).

Fundashon Bon Intenshon

De Fundashon Bon Intenshon van Gregory Elias regelt dit allemaal voor ons. Het is hun idee, hun initiatief, hun organisatie. Ze maken er een volksfeest van met de gratis kaarten voor de donderdagavond. Het Curaçao North Sea Jazz Festival trekt supersterren én festivalbezoekers uit de hele wereld aan en zet Curaçao op de muzikale wereldkaart. Respect!

Meer over CNSJ in LaVida Curaçao nummer 3

Voor LaVida Curaçao heb ik in Nederland de productiemanager van MOJO Concerts mogen interviewen. Concertpromotor MOJO regelt alles rondom het festival. Het leuke gesprek op het hoofdkantoor in Delft afgelopen zomer heeft geresulteerd in een interessante ‘behind the scenes’ reportage in editie 3 van LaVida Curaçao (september). Fotografe Joke van Eeghem en ikzelf zijn van de partij bij de optredens van Juan Luis Guerra en Kassav. We gaan zonder twijfel een prachtige fotoreportage van de enthousiaste festivalbezoekers op donderdagavond maken. Want dat is ook iets waar de supersterren heel tevreden over blijken te zijn: het fantastische publiek van Curaçao.

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *