De buitenkeuken

Binnenkijken

Open en bloot

Het tropische klimaat van ons eiland is ideaal om zo af en toe eens buiten te kokkerellen. In het weekend of voor familie en vrienden. Omdat je de buitenkeuken niet dagelijks gebruikt, wil je er vanzelfsprekend zo weinig mogelijk werk mee. Open schappen bijvoorbeeld, zodat je er snel met een doekje overheen kan en het ongedierte geen kans krijgt zich te verbergen.

Stoer industrieel

Stoere houten kistjes zijn superhandig om spullen in op te bergen. Oude planken, planten – kies voor kunstplanten als je geen groene vingers hebt – en accessoires van hout, glas of bamboe zorgen voor een intieme, gezellige sfeer.  Je hoeft echt niet alles nieuw aan te schaffen. Juist eigen spullen, gecombineerd met een paar trendy hebbedingetjes maken het persoonlijk.

Een tweede leven

Iedereen heeft wel spulletjes die niet of nauwelijks worden gebruikt. Gekregen of gekocht, maar uit de kast komen ze nooit. Kijk er eens met andere ogen naar. Gebruik ze als accessoire of geef ze een nieuwe functie. Een tapasplank die je rechtop tegen de wand zet, bamboe schalen die je aan de muur spijkert. Je zult verbaasd zijn hoeveel prachtige dingen je gewoon in huis hebt die een tweede leven meer dan waard zijn.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 17

Met dank aan Desi Kempkes Merite | interiorbydesi

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *