Happy Hour tijd!

Just for fun

Een lijst met de populairste happy hours op Curaçao? Waar heb ik dat in hemelsnaam voor nodig, zul je denken. Die plekken weet je  als eilandbewoner gewoon. Daar hoef je hier niet eens over ná te denken. Dat klopt, maar wat dacht je van alle toeristen die voor het eerst op Curaçao komen? Zij verdienen ook een leuke avond uit.

One shot. That’s all you got

Want eerlijk is eerlijk, het is voor de kersverse toerist best lastig om op de juiste dagen op de leukste happy hours van Curaçao te verschijnen. Met de nadruk op ‘leukste’. Want als je maar één weekje op Curaçao bent, heb je elke avond maar één kans om de juiste plek uit te kiezen. One shot. That’s all you got. Daarom in deze blog een overzicht met de populairste plekken om op elke dag van de week het glas te heffen.

Maandag

Een populaire hotspot om te proosten op een nieuwe week is Saint Tropez. Deze hippe beach club met zwembad en trendy interieur is een fijne plek om op een zonnige dag te vertoeven, Overzicht van de leukste happy hours op Curacaomaar ook ’s avonds is het er leuk. Op maandag is het hier sushiavond, waarna heel wat mensen blijven plakken om er cocktails te drinken voor een vriendelijke prijs. Alleen op maandag!

Dinsdag

Een heerlijke plek, waar je naar mijn mening elke dag heerlijk kunt happy hour’en is Pirate Bay. Een gezellige baai met een sfeervolle bar waar je je bijna op het schip van Captain Hook waant. Hier geniet je overigens vrijwel dagelijks van een prachtige zonsondergang. De perfecte spot om een drankje te doen na een dagje relaxen op het strand – uiteraard met Caribische tunes op de achtergrond.

Woensdag

Woensdagavond is Cabana the place to be. Rond een uurtje of tien verandert het restaurant plots in een bruisende uitgaansgelegenheid. Er is een dansvloer, een dj en het feest gaat vaak door tot in de vroege uurtjes. Je vindt hier vooral veel jongeren en stagiaires. Opvallend is dat dit happy hour vaak pas wat later op gang komt. Het is dus de perfecte plek om de heupen nog even los te schudden na het avondeten.

Donderdag

Deze verborgen parel is er al 25 jaar. Maar niet veel toeristen weten ervan: Jazz night bij Blues Bar & Restaurant in het Avila Beach Hotel. Elke donderdag verrassende jazzy optredens op de pier. Al dan niet met heerlijk eten van grill master Hensley tussen een muziek minnend publiek van eilandbewoners en toeristen.

VrijdagOOverzicht van de leukste happy hours op Curacao

Aangezien vrijdag wellicht de populairste dag is om een drankje te doen en de start van het weekend te vieren, zijn er meer dan genoeg plekken waar je terecht kunt. Mijn persoonlijke favoriet is Wet ‘n Wild. Je vindt hier een mooie mix van toeristen en locals, die doorgaans helemaal losgaan op de muziek. Heerlijk met je voeten in het zand dansen onder de wuivende palmen… de droom van elke vakantieganger!

Zaterdag

Op zaterdag is Zanzibar the place to be – en dat is al jaren zo. Elke zaterdag vanaf 5 uur staat er weer file op de Caracasbaaiweg. Mensen komen van over het hele eiland richting Jan Thiel om hier een borreltje te drinken. Het happy hour is vroeg, maar ook uren daarna is het nog erg druk. Een live band en dj zorgen voor de sfeer.

Zondag

De Beach Boys wisten het al jaren: ‘That’s where you wanna go, way down to Kokomo’. Op zondagavond is dat zeker waar. Kokomo is ook een van mijn persoonlijke favorieten. Je kunt er prachtig snorkelen en heerlijk relaxen op het vlot – en het is er nooit té druk. Sluit je zondag op het strand af met een drankje aan de bar met aanstekelijke live muziek op de achtergrond.

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *