Deense gezelligheid Hygge

Interieur

Interior designer Jen

Hygge – Google Translate vertelt je wel hoe je het uitspreekt – is het Deense woord voor gezelligheid en kalmte. Hygge is een filosofie waarbij aandacht wordt besteed aan kleine simpele dingen die je gelukkig maken. Je echt helemaal thuis voelen in je eigen ruimte bijvoorbeeld. Ik help ik je graag op weg met om je eigen hygge gevoel in je interieur te creëren.

Simpel en natuurlijk

Natuurlijke materialen zoals hout zorgen voor een geborgen en veilig gevoel. Gebruik alleen functionele decoratiematerialen of spullen die een persoonlijke betekenis voor je hebben. Al de rest verstoort de rust in de ruimte.

Textuur is bepalend

Gebruik verschillende stoffen om een gezellig en comfortabel hoekje voor jezelf te creëren. Kies voor verschillende structuren en bouw je plekje op met kussens en plaids van glad naar grof. Je zult merken dat je je extra relaxed voelt met deze materialen om je heen.

Warm licht

Zacht warm licht is onlosmakelijk verbonden met het hygge concept. Kaarsen zijn dus perfect als sfeervolle bron van licht. Kies voor meerdere exemplaren bij elkaar en zet ze op verschillende plekken in de kamer. Ze zorgen voor een warm effect, waarmee je huis je je thuis wordt.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 17

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *