Drumstel gezocht!

Helden

In de nieuwe editie van LaVida Curaçao staat een portret van de Curaçaose jazz musicus Pernell Saturnino. Deze man die voor zijn muziek over de hele wereld heeft gereisd, woont tegenwoordig weer op Curaçao. Als hij niet toert, houdt hij zich bezig met zijn stichting, de Pernell Saturnino Foundation, waarin hij muzikaal Curaçaos toptalent naar een hoger niveau brengt. Het hele verhaal lees je in het online magazine LaVida Curaçao dat op 24 mei verschijnt.

15-jarig talent

Voor de fotoshoot – wat is een artikel zonder mooie beelden – trokken fotografe Joke en ik naar de studio van Pernell. Op het moment dat wij daar met onze camera’s rondliepen, was er een ongelofelijk getalenteerde jongeman op de drums aan het spelen. Het stuk dat de tiener speelde was verschrikkelijk moeilijk met – zeker voor onze lekenoren – verre van voor de hand liggende ritmes. Joke en ik waren echt onder de indruk.Pernell Saturnino - LaVida Curacao

Geen drumstel thuis

Later vroeg ik Pernell of we het goed gehoord hadden dat deze gedreven jongen een echt talent was. ‘Zonder twijfel’, bevestigde Pernell. ‘Hij is nu al erg goed en nog maar 15 jaar. We zijn aan het oefenen voor de video-opname die we naar een Amerikaans conservatorium gaan sturen. Deze jongen komt qua talent zeker in aanmerking voor een scholarship. Het is wel heel jammer dat zijn drumstel kapot is – teveel geoefend zeker – en er geen geld is voor een ander. Hij kan nu alleen in mijn studio oefenen.’

Zonde dat deze jongen zijn talent niet volledig kan benutten. Een ander drumstel kost rond de duizend gulden. Misschien heeft iemand nog een drumstel onder het stof staan ? Of een ander idee hoe dit jonge talent met een grote muzikale toekomst in de sterren aan een eigen drumstel komt?

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)

  1. Ik weet niet of het nog nodig is maar ik heb een volledig gerestaureerde drumset;
    https://link.marktplaats.nl/m1121326185
    Zou mooi bij jullie geweldige initiatief passen denk ik

    Groeten Frank

    • Wat leuk! De betreffende jonge drummer is door een aardige anonieme geefster een aantal maanden geleden van een drumstel voorzien, maar er zijn bij de Pernell Saturnino Foundation meerdere kinderen die talent hebben, maar geen drumstel hebben. Als je een mail wilt sturen (susanne@lavidacuracao.com), breng ik je in contact met de stichting.