Fit in 20 minuten

Wellness

Fit20 is een personal training studio die mensen met twintig minuten trainen per week fit krijgt. Door de speciale – met niets te vergelijken – high intensity resistance krachttraining in slow motion voelen de sporters zich vitaler, energieker en gezonder. De fit20 studio op Curaçao is de eerste in de Caribische regio. Astrid Gonesh is een fit20 klant van het eerste uur. ‘Eerst zien dan geloven, was destijds mijn reactie en daarom vroeg ik om een proefles. Ik was gelijk enthousiast en dat ben ik nog steeds.’

Astrid Gonesh houdt van beweging. ‘Ik zwem en doe aan aquafitness maar had – jazeker, verleden tijd – vaak last van rugpijn. Mijn rug is jammer genoeg mijn zwakke plek. Vorig jaar zag ik fit20 op facebook voorbij komen. Eerlijk gezegd sprak het me eerst niet eens aan. Ik deed het af als weer een hype uit Nederland. Totdat iemand bij het zwemmen vertelde over de verbluffende resultaten. Zijn uitspraak dat hij zich na de training bij fit20 als een leeuw zo sterk voelde, deed me besluiten zelf een kijkje te gaan nemen.’

Spieren volledig uitputten

‘De heldere uitleg van studio-eigenaar Karin Visser en de proefles smaakten naar meer. De personal training studio fit20 traint alle spiergroepen in één sessie en put deze spieren volledig uit. Het trainen gaat zover dat je lijf denkt dat je in een levensbedreigende situatie terechtkomt. Zoals de oermens, die tegenover de sabeltandtijger kwam te staan, zo werd me verteld.’

Rugpijn verdwenen

‘Ik ben eraan begonnen. Elke week twintig minuten en ik voel me er goed bij. Mijn rugklachten waren in minder dan een maand verdwenen. Heerlijk om zonder pijn rond te kunnen slenteren op Kaya Kaya. Ook de twee dagen op het Curaçao North Sea Jazz Festival gingen me stukken beter af.’

Spierkracht

‘Ik ben niet naar fit20 gegaan om een spierbundel te worden. Waar ik aan werk is meer spierkracht. Ik wil me gezond, fit en sterk voelen. Het is aardig gelukt en het wordt alleen maar beter. Ik spring van mijn kruk, raap makkelijk dingen op en voel me stevig en stabiel. Volgens Karin komt dit omdat ik mijn core flink aan het werk heb gezet tijdens de trainingen.’

Personal training

‘Je zou denken dat je van twintig minuten krachttraining niet moe wordt. Nou, vergeet het maar. Als ik klaar ben met mijn circuit trillen mijn armen en benen nog best lang na. Mijn spieren zijn uitgeput. Alle oefeningen gaan in een supertraag tempo, waardoor je niet kunt smokkelen. Bovendien staat je personal trainer er met

Gewoon zelf proberen

’Mijn advies is om het gewoon zelf te proberen. De proefles en het intakegesprek maken duidelijk waarom het zo effectief is. Ik werk meerdere uren per week aan mijn conditie. Daar nog eens twee keer per week anderhalf uur krachttraining in de sportschool bij, past echt niet in mijn schema. Nu ga ik twintig minuten per week naar fit20. In een wip sta ik weer buiten methetzelfde resultaat.’

Je zweet niet

‘En dat ook nog eens zonder te transpireren. Ook dat is waar. Ikzelf ga in makkelijke kleren, maar de man die na mij komt, traint gewoon in zijn overhemd en nette broek. Twintig minuten sportief en weer naar kantoor. Hij is net zo tevreden als ik.’

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 17

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *