fit20 maakt me sterker

Sport

fit20 is een personal training studio die mensen met twintig minuten trainen per week fit krijgt. Door de speciale – met niets te vergelijken – high intensity resistance krachttraining in slow motion voelen de klanten zich vitaler, energieker en gezonder. De fit20 studio op Curaçao is de eerste in de Caribische regio. Rinat Gartner, drijvende kracht achter het bekende ontbijt- en lunchrestaurant De Dames is al een dik jaar een tevreden fit20 klant. ‘Ik zag twee vriendinnen alsmaar fitter en vitaler worden. Dit kwam door fit20, zeiden ze. Nou, dat wilde ik ook wel eens proberen.’

Rinat: ‘Eerst ben ik natuurlijk gaan googelen wat fit20 nu precies inhoudt. Fit in twintig minuten leek me bijna onmogelijk. Ik ben best sportief. In de vijftien jaar dat ik in Amerika woonde was ik echt vier keer per week in de gym te vinden. Ik weet dus uit ervaring dat een vitaal lijf heel veel tijd en energie kost.’

Overtuigd

‘De positieve verhalen van mijn vriendinnen, het resultaat dat ik met eigen ogen kon zien en de informatie die ik online vond, deed me besluiten een proefles te nemen in de Curaçaose fit20 studio. Eerlijk gezegd ging ik met de nodige scepsis naar binnen, maar kwam twintig minuten later volledig overtuigd weer naar buiten. Na de training voelde mijn lichaam zwaar en vermoeid, alsof ik net een intensieve work-out van een dik uur achter de rug had. De langzame, zeer gecontroleerde bewegingen onder het strenge toeziende oog van de personal trainer hebben echt hetzelfde effect. Mijn spieren waren uitgeput. Wat trouwens ook de bedoeling is van de fit20 training.’

Kracht en conditie

‘Ik ben een actief persoon. Bij De Dames ben ik natuurlijk altijd bezig. Ik denk niet dat ik tijdens het werk één minuut stil zit. Daarnaast houd ik ook van hardlopen. Dat doe ik ook een aantal keer per week. Beweging genoeg dus, maar ik wil ook mijn spieren versterken, zodat mijn kracht toeneemt. Ik ben zuinig op mijn lichaam en zorg er goed voor. Niet alleen conditie, maar ook spierkracht is belangrijk om soepel te kunnen bewegen. Ik merk echt dat fit20 me goed doet.’

Personal trainer

‘Het fijne aan sporten bij fit20 is dat je alleen of – als je daarvoor kiest – met maximaal twee het programma doorloopt. Ondanks dat je hard moet werken, gaat het er in de studio gezellig aan toe. Omdat de fit20 trainer één op één meekijkt bij de oefeningen, kun je niet smokkelen of de training snel afraffelen. Ik ben blij met de aanmoedigingen om steeds een stapje verder te gaan. Ik verleg mijn grenzen en dat voelt goed. Mijn wekelijkse training bij fit20 is voor mij tegelijkertijd inspanning en ontspanning.’

Boost

‘De training wordt zwaarder en zwaarder naar gelang je langer bezig bent. Dat is best een uitdaging. De resultaten worden nauwgezet bijgehouden door de personal trainer. Maar eigenlijk hoef ik die cijfers en grafieken niet eens te zien. Ik voel gewoon in alles dat het werkt.’

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 18

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *