Wij zijn fris!

Architectuur

‘Fris zijn we zeker’, lacht architect Geert Verschuren van IHC Architects. ‘Dat durf ik wel te stellen. Ons team bestaat uit louter young professionals. Opgegroeid in een tijd vol belangrijke technologische en maatschappelijke ontwikkelingen, zijn we nog lang niet vastgeroest. We steken onze nek uit en zijn gretig. We willen nog zoveel doen, zoveel bereiken.’

Architect

Aan het woord is architect Geert verschuren, 34 jaar jong en mede-eigenaar van IHC Architects. Zijn collega’s typeren Geert als een creatieve chaoot; een kunstenaar. Iemand die zich kan verliezen in een ontwerp. Gedreven, eigenzinnig en wars van commercie. Geert: ‘De beschrijvingen kloppen wel zo’n beetje. Ik ga helemaal op in mijn werk en kruip bij elke opdracht in mijn cocon. Daarom is het ook zo geweldig fijn – en bovendi

 

en erg praktisch – dat ik samenwerk met kundige collega’s die mij aanvullen op die vlakken waarin zij zov

eel sterker zijn dan ik. In de moderne architectuur maakt een creatief warhoofd namelijk geen schijn van kans. Architectuur is een complexe kunstvorm. Je kunt wel iets moois ontwerpen, maar je moet altijd rekening houden met de opdrachtgever, de regelgeving en de uitvoerende partij.’

Signatuur

‘Klanten die voor IHC Architects kiezen, vallen voor ons kenmerkende lijnenspel’, gaat Geert verder. ‘Iets wat je ook terugziet in de klassieke architectuur. Door de geschiedenis heen veranderen vormen, maar dat wil nog niet zeggen dat je de juiste verhoudingen kunt loslaten. IHC Architects ontwerpt in harmonie. Met de mens, de omgeving en met het materiaal. Je ziet bij ons ook vele natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en beton terugkomen. En wat er ook uit onze handen komt, de omgeving wordt er altijd bij betrokken. Ik vind het heel belangrijk dat de natuur letterlijk door de woning gaat. Waarbij de opdrachtgever natuurlijk zelf bepaalt hoever hij of zij hierin wil gaan.’

Werkwijze

‘Opdrachtgevers hebben wensen en een budget. Wat is belangrijk in het leven van de klant, hoe bepalend is het budget? Wil de opdrachtgever verrast worden of juist niet? Het zijn allemaal dingen die ik wil weten. Met al deze kaarten op tafel, kan een droom werkelijkheid worden. Ga ik ermee aan de slag, dan zit er maar één ding in mijn hoofd. Ik trek me graag terug en dat kan prima omdat ik in Nederland werk. Ik kan in alle rust ontwerpen en blijf zo buiten de dagelijkse hectiek op kantoor. Onze dagen tellen dertig in plaats van vierentwintig uur. Heerlijk vind ik dat.  Als ik ’s avonds klaar ben, gaat het werk op Curaçao gewoon door en hetzelfde geldt andersom. Als mijn collega’s’ gaan slapen, pak ik de draad weer op.’

Curaçao, Nederland en Spanje

IHC Architects heeft vestigingen op Curaçao, in Nederland en in Spanje. Hoe is dat zo gekomen en wat voor voordelen levert dat op? ‘De basis ligt op Curaçao. Hier werken de meeste mensen van ons team. Ikzelf geef er de voorkeur aan vanuit Nederland te werken en regelmatig naar Curaçao af te reizen. Nederland is ook een vertrouwde uitvalsbasis voor onze groeimarkt op Mallorca en Ibiza. Creatief gezien doen deze verschillende culturen me goed. Het maakt me een betere architect, omdat ik geografisch niet word beperkt. Ik merk aan mezelf dat ik zoveel meer open minded ben geworden. Steeds opnieuw word ik uitgedaagd door de wisselende context en een nieuwe omgeving. Daar ben ik blij mee, want het houdt me scherp.’

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 10

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties "1"

  1. Dank voor het artikel!