Gerard Joling: Al 35 jaar een Ticket to the Tropics

Portret

Toen Gerard Joling in 1985 zijn hitsingle ‘Ticket to the Tropics’ uitbracht, wist hij nog niet dat hij twee jaar later de tropische bestemming Curaçao voor altijd in zijn hart zou sluiten. Zijn eerste reis naar het eiland herinnert Gerard zich nog als de dag van gisteren. ‘Ik vloog First Class met KLM – dat bestaat al lang niet meer – en logeerde destijds in het Plaza Hotel. Het enthousiasme van de mensen bij de optredens destijds is me bijgebleven. Curaçao voelde als een warm bad. En dat doet het nog steeds.’

’Ik ben graag op Curaçao’, aldus Gerard Joling. ‘Voor vakantie en om er op te treden. Mijn shows op Curaçao de afgelopen vijfendertig jaar zijn niet meer te tellen. De laatste jaren maak ik daarbij ook nog eens het mooiste feestje van het jaar mee: Oud & Nieuw bij Hemingway Beach. Ook dit jaar hoop ik weer van de partij te zijn. Ik logeer dan gezellig in het LionsDive Beach Resort, dan kan ik zo van mijn appartement het strand op. Hoe het dit jaar zal gaan is nog afwachten. Daar is vanwege Corona nu nog geen zinnig woord over te zeggen.’

Curaçao in de lift

‘Sinds de jaren tachtig is er op het eiland heel wat veranderd. Al maar goed, want stilstand is achteruitgang. Grote delen van Curaçao zijn gelukkig nog altijd ongerept, maar veel plekken zijn ook ontwikkeld met uiteenlopende faciliteiten om toeristen naar het eiland te halen. Denk aan Mambo Beach Boulevard waar ik bij Chill graag een drankje mag doen op hun bekende Happy Hour of Jan Thiel Beach. Het zijn echt toeristische trekpleisters geworden. Het besef dat toeristen voor het eiland belangrijk zijn, is de laatste jaren flink gegroeid en daarmee ook het servicelevel. Was het vroeger niet altijd eenvoudig om de aandacht van het barpersoneel te trekken, zie ik daar ook een flinke verandering. Hoewel het mij natuurlijk nooit snel genoeg kan gaan’, lacht Gerard.

Zoveel mooie plekken

‘Het mooie aan zo vaak naar eenzelfde plek gaan is dat je niets moet. Omdat ik alle baaien al wel een keer heb gezien en elk feestje al wel een keer heb bezocht, kan ik lekker uitrusten op Curaçao en genieten van de zon en het mooie leven. De ene dag maak ik het gezellig op het strand met vrienden, de andere keer trek ik me terug. Ja, want ook privé ben ik regelmatig op het eiland te vinden; ik denk toch wel minimaal zo’n vier keer per jaar.’

Zoveel mooie plekken

‘Het mooie aan zo vaak naar eenzelfde plek gaan is dat je niets moet. Omdat ik alle baaien al wel een keer heb gezien en elk feestje al wel een keer heb bezocht, kan ik lekker uitrusten op Curaçao en genieten van de zon en het mooie leven. De ene dag maak ik het gezellig op het strand met vrienden, de andere keer trek ik me terug. Ja, want ook privé ben ik regelmatig op het eiland te vinden; ik denk toch wel minimaal zo’n vier keer per jaar.’

Geen agenda

‘Mijn ideale vakantiedag is een dag waarop niets is gepland. Starten met een lekker ontbijtje en zien wat de dag brengt. ’s Middags nog niet weten waar je ’s avonds gaat eten is toch geweldig. Er is keuze genoeg. De meeste restaurants ken ik wel. En zij mij ook’, schatert Gerard.

Ideale vakantiebestemming

‘Jammer genoeg is sinds vorige week aan Curaçao code oranje toegekend. Het aantal besmettingen neemt helaas ook op het eiland toe. Toch hoop ik op 31 december weer een mooi feestje te mogen bouwen bij Hemingway Beach. Of dit allemaal door kan gaan en in welke vorm hangt af van de dan geldende Covid-19 maatregelen. ”Safety first” uiteraard. Ver vooruitkijken is deze dagen helaas niet mogelijk. We kunnen alleen maar duimen. We gaan het meemaken.’

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 20

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *