Gezonde levensstijl begint met een goed gevoel

Wellness

‘Een gezond gewicht en evenwichtige levensstijl kun je alleen maar volhouden als je een goed gevoel hebt over jezelf’, aldus Ilona de Bruijne, de manager van afslankstudio Shape Caribbean. ‘Ik ben zelf absoluut geen size zero, maar toch ben ik een tevreden en blij mens. Dun is door de media helaas tot een ideaalbeeld verheven, maar het is zoveel belangrijker dat je je prettig en zelfverzekerd voelt. Schoonheid zit ‘m niet in kilo’s, maar in de betere versie van jezelf. Dat kan met maatje XS, maar ook met een XL. Alles hangt af van je persoonlijke situatie en die is voor iedereen anders.’

Ervaring delen

’Mijn maatje meer was nooit een issue voor me. Dit veranderde toen ik me een beetje ongemakkelijk begon te voelen. Wat minder fit, wat minder vitaal. Toen ik in de zomer aan het werk ging bij Shape, ben ik dan ook direct gestart met het Straight Away programma. Goed voor mezelf, maar ook voor mijn cliënten, want ik ken de valkuilen en snap de moeilijke momenten. Door eigen ervaring wijs geworden, weet ik er altijd wel een oplossing voor te vinden.’

Persoonlijke aanpak

‘De mannen en vrouwen die naar Shape Caribbean komen voor advies en begeleiding gaan op verschillende manieren met het programma om. Er zijn mensen die alle Straight Away producten gebruiken en cliënten die de maaltijdvervangers combineren met een avondmaaltijd thuis. Ik begeleid iedereen persoonlijk en we passen het programma aan naar ieders individuele situatie. Voor mij persoonlijk geldt bijvoorbeeld dat ik lang niet altijd zin of tijd heb om gezond te koken. Met de maaltijdvervangers weet ik gewoon dat ik alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijg.’

Het moet leuk blijven

‘Afslanken is ieders eigen keuze. Als je eraan begint moet je beseffen dat het niet vanzelf gaat. Er zijn altijd hobbels op de weg naar het streefgewicht. Soms vliegen de kilo’s eraf, soms is het moeilijker en moet je jezelf overwinnen. Als de weegschaal niet laat zien wat je had gedacht of gehoopt, is dit frustrerend en teleurstellend. Samen met de cliënt bekijk ik hoe dit komt. Misschien was er die ene barbecue waar het zo gezellig was? Dat kan gebeuren en we gaan gewoon weer verder. Onze samenwerking is positief en constructief. Het weegmoment mag nooit als een straf aanvoelen.’

Op gewicht blijven

‘Wanneer een cliënt het streefgewicht heeft bereikt, houdt mijn taak niet op. Klanten kunnen elke twee weken terugkomen voor een weegmoment en een praatje om ervoor te zorgen dat de kilo’s er niet opnieuw bijkomen. Het gaat om het maken van bewuste keuzes. Ik merk meer dan eens dat cliënten een paar producten van Straight Away in het nieuwe eetpatroon blijven gebruiken. Het helpt bij hun nieuwe levensstijl. Een gezond gewicht is nu eenmaal geen project of regime, maar een way of life.’

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 18

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *