Het landschap gebruiken

Binnenkijken

Binnenkijken in andermans huizen is leuk. Althans, dat vinden heel veel mensen. Niet voor niets zijn woonprogramma’s op televisie ongekend populair, net zoals styling rubrieken in tijdschriften. Zo is ook Binnenkijken in LaVida Curaçao het meest gelezen item in het magazine. De vraag of ik mijn eigen huis en manier van wonen ook eens wilde delen, krijg ik al jaren. Eerst was ik daar wat terughoudend over – je eigen huis in je eigen magazine – maar ik ben overstag.

Wat valt er te vertellen over dit huis?

‘Ik ben vooral blij met het uitzicht. Elke dag met flamingo’s in de achtertuin wakker worden, is best uniek. Ver weg kunnen kijken vind ik essentieel voor een prettige woonomgeving. Ik houd niet van een afgeschermde tuin met muren die het uitzicht belemmeren. Zeker op Curaçao waar je vooral buiten woont, is het fijn als je juist gebruik kunt maken van het landschap dat zoveel verder gaat dan je eigen perceel.’

Wat maakt een huis een thuis?

‘Het aantal verhuizingen dat ik achter de rug heb, is echt niet meer op twee handen te tellen. Honkvast ben ik niet. Wat mij betreft is niet het huis zelf een thuis, maar dat wat erin staat. We hebben meubels in huis die al meermaals in verhuiswagens en zeecontainers hebben gestaan, op weg naar een nieuwe woning.’

Wat is waardevol in een interieur?

‘Ik houd van kunst. Waarbij ik gelijk kan zeggen dat ik geen kenner ben en al helemaal geen verzamelaar. Ik heb gewoon een zwak voor mooie dingen met een verhaal. Een schilderij meegebracht van een vakantie, zegt mij veel meer dan een trendy prent die in duizenden woonkamers hangt. Ook comfort telt mee. Alles in huis moet gebruikt kunnen worden. Zoals het bankstel buiten bijvoorbeeld. Hartstikke wit en toch praktisch, want de bekleding kun je wassen en chloor doet wonderen.’

Wat betekent kleur in huis?

‘Kleur brengt fleur in het leven. Op de muren, in accessoires, in bepaalde meubelstukken. Elke kamer in dit huis heeft een eigen kleur; van donkergroen in de slaapkamer met het kleine raam tot pastelblauw in de woonkamer.’

Wat zijn bronnen van inspiratie?

‘Ik ben geen Pinterest fan. Hoewel je er natuurlijk wel goede ideeën kunt opdoen als je naar iets specifieks op zoek bent. Ik heb ook geen abonnement op een woonmagazine en woonprogramma’s op televisie bekijk ik zelden. Ons kleurrijke eiland is voor mij de grootste bron van inspiratie. Ik houd van de oude architectuur en van de ongerepte natuur die elke keer weer anders is. Ik ben ook erg gecharmeerd van kleine entrepreneurs die unieke en tegelijkertijd betaalbare spullen voor in huis ontwerpen. Op Curaçao hebben we wat dat betreft echt veel talent.’

Alles op woongebied

‘Op Curaçao kun je werkelijk alles kopen. Van leuk en verrassend goedkoop tot imponerend en absoluut prijzig. Om een huis in te richten, hoef je echt niet naar het buitenland. Ik ben ook fan van de tweedehands markt die zeer levendig is op Curaçao. Het komt voor dat ik dingen koop, waarvan ik op dat moment nog echt niet weet wat ik ermee ga doen. Ik zet ze gewoon in de schuur en dan komen de ideeën er later wel bij. Dat moet ook wel, want als je er nog een nachtje over slaapt, zijn deze juweeltjes vaak al weg.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 20

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *