LED-verlichting van Kooyman

Praktisch

Kooyman LED-verlichtingKlik hier voor het complete magazine LaVida Curaçao

Persoonlijk heb ik erg moeten wennen aan spaarlampen en energiezuinige verlichting. Ik vind sfeer en gezelligheid erg belangrijk in huis. Met de ouderwetse gloeilampen was dat makkelijk. Ik ben groot geworden met 40, 60 of 80 Watt. Je wist gewoon dat je voor een schemerlamp 40 Watt en een geel of wit peertje moest hebben en voor een lamp boven je naaimachine (ik noem maar wat) minimaal 60 Watt in helder glas. Met de komst van de energiezuinige verlichting heb ik al vele lampen gekocht (en weer afgevoerd), waarmee mijn huiskamer veranderde van een gezellige en warme plek in een koude en smakeloze ruimte. Ik heb zelfs hele series gloeilampen op voorraad gelegd, omdat ik niet wist welke spaarlampen ik dan wel moest kopen voor wat sfeer en gezelligheid. Overigens was ik niet de enige, het gloeilampenschap was vaker leeg dan vol in de eerste jaren dat de energiezuinige lampen op de markt kwamen.

Goed voor milieu en portemonnee

Tegenwoordig is van alles mogelijk in spaar- en LED-verlichting. En zijn gloeilampen schaars en ook niet meer ‘done’ als je kijkt naar het milieu én je portemonnee. Kooyman’s category manager Nancy Cleofa weet alles over energiezuinige verlichting. In het februari nummer van LaVida Curaçao vertelt ze hoe eenvoudig het eigenlijk is. Nu ik weet hoe het zit, laat ik met plezier mijn LED-spots buiten de hele nacht branden. Het kost me 80% minder energie dan met de oude lampen en het huis en de tuin zijn goed en veilig verlicht!

Lees hier het gehele artikel in het woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *