Leven bij de dag op Curaçao

Curacao

Een paar willekeurige woorden in een lange gezellige mail uit Nederland zetten me aan het denken. Het ging over een gebeurtenis in juni. ‘Iets leuks waar je naar toe kan leven.’ Hoe anders is de tijdsbeleving hier op Curaçao, bedacht ik mij? Deze maand lijkt voor mij nog mijlenver weg. Natuurlijk weet ik dat het zó juni is – de tijd vliegt ook op Curaçao voorbij – maar ik ben er niet mee bezig. Niet in de zin aftellen, niet in de zin van ‘het is bijna zover’, niet in de zin van ‘was het alvast zover. En dat terwijl het superleuk is wat er op stapel staat.

Mindfulness of gewoon way of life?

Carlos Blaaker
www.carlosblaaker.com

Het leven op Curacao is anders. Mensen leven meer bij de dag en kijken – zeker qua afspraken – niet al te lang vooruit. Plannen maken voor over een paar maanden moet soms wel, maar is eerder ongemakkelijk dan praktisch. En afspraken die je lang tevoren maakt, gaan vaak op het laatste moment niet door. Juist omdat ze al zo lang vastliggen, komt er bijna altijd iets tussen. Ik vind het fijn, deze manier van leven. Als je je ’s ochtends onder de douche bedenkt dat het gelukkig nog maar woensdag is, denk ik dat het wel goed zit. Een tijd geleden had iedereen in Nederland het over ‘mindfulness’, soort van leven in het moment, zeg maar. Dat dit goed is voor de mens. Nou, dat weten we op Curaçao al lang. Sterker nog mindfulness zou hier uitgevonden kunnen zijn (zonder dat we het zelf wisten, want zo gaat het leven hier).

Helden in overvloed

Ik ben druk bezig met reportages en interviews voor het mei nummer. Ik kom bij mensen over de vloer, interviewde een musicus met meerdere Grammy’s in zijn kast en ga mij de komende week verdiepen in het Curaçaose voetbal, omdat ik bondscoach Patrick Kluivert en zijn vrouw Rosanna mag interviewen. Ook kom ik in mooie woonwinkels en lifestyle zaken en staat er nu een kunstwerk op mijn netvlies te knipperen, dat ik tijdens een interview heb gezien en waarvan ik helemaal ondersteboven ben (zucht). Tussen al deze mooie en gezellige dingen door wordt er gewoon net zoals iedereen dat doet, hard gewerkt en productie gedraaid. Churandy MartinaIn stilte achter mijn computer en met dagelijkse dingen zoals rekeningen, de stroom die af en toe uitvalt en boodschappen die moeten worden gedaan. Deze balans vind ik leuk en inspirerend. De mensen die ik ontmoet, de bedrijven waarmee ik praat, de artistieke medemensen die me aan het denken zetten. Ik krijg er energie van. Als ik deze power op de lezers van LaVida Curaçao kan overbrengen, ben ik blij. Wat me meteen doet denken aan Churandy Martina’. Zijn ‘Ik ben blij’ ben ik nooit vergeten. Hij staat ook nog op mijn Helden verlanglijstje!

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *