Plantation Jan Thiel Lodge – Zeldzame vondst

Resort

Ik ben een Airbnb fan van het eerste uur. Voor mij is deze reisportal een bron van inspiratie. Je vindt er – naast heel veel gewone en soms zelfs treurige accommodaties – af en toe absoluut unieke logeerplekken. Omdat het een zeilboot is, een kasteel, een boomhut of omdat het op een plek ligt waarvan je nooit had verwacht er ooit te kunnen vertoeven. Een ‘zeldzame vondst’ noemt Airbnb dat. Ik weet niet of Plantation Jan Thiel Lodge door Airbnb al als zeldzame vondst is gedefinieerd, maar ik durf dit uit eigen ervaring zeker te doen.

In de watten

In LaVida Curaçao nummer 9 die eind maart uitkomt, verschijnt een uitgebreide reportage over deze unieke Bed & Breakfast van Bert en Mirjan Evers. Zij wonen ook op het landgoed, net zoals Loeki Ter Steege die na jaren Zanzibar op Jan Thiel Beach te hebben gerund, het horecaroer heeft omgegooid en nu de gasten van Plantation Jan Thiel Lodge in de watten legt.

Eigen huis met zwembad

In het gesprek ter voorbereiding op het LaVida Curaçao artikel zei Loeki me dat ze me zelf wilde laten ervaren hoe het is om op dit landgoed te logeren. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen en zo kwam het dat ik afgelopen weekend met drie vriendinnen belandde op een uniek en onbekend stukje Curacao (en dat op nog geen 5 minuten van huis). We logeerden in het vrijstaande appartement op zo’n vijftig meter van het landhuis en hadden ons eigen zwembad als extraatje bovenop de mooie gemeenschappelijke loungepool. Wanneer Jan Thiel Lodge vol zit, zijn er maximaal twintig gasten. Toen wij er waren, verbleven er – schat ik zo – veertien logees, maar daar merk je helemaal niks van. Logisch want het landhuis waarin de hotelkamers zich bevinden, is groot en het terrein eromheen nog groter.

Kip als hofleverancier

De keuken van het landhuis is de centrale ontmoetingsplaats. Gasten kunnen er de koelkast induiken, koffie maken of een wijntje nemen. Dat mag je allemaal zelf doen, maar als Loeki in de buurt is, neemt ze je graag alles uit handen. Bij het ontbijt ontpopt Loeki zich tot een ware Martha Stewart met zelf gebrande noten en muesli en heerlijke omeletten van de eieren van de huiskip die gezellig overal rondscharrelt daar waar Loeki is.

Luxe in alle eenvoud

De inrichting & styling is zoals je mag verwachten als Mirjan zich ermee bemoeit. Haar ziel en zaligheid zitten in elke kamer, elke ruimte. Van de kleuren op de muren tot het kleinste plantje in het potje. Wat ik er zo heerlijk aan vind, is dat het warm aanvoelt zonder een overdaad aan meubels en accessoires. Integendeel zelfs. Het is eerder luxe in alle eenvoud. En de bedden zijn subliem. Dat is dan weer de verdienste van Bert. Een hotelkamer mag nog zo speciaal zijn, als het bed niet goed is, is het verblijf niet goed. Hij heeft gelijk.

Eigen manier

Plantation Jan Thiel Lodge geeft zich ruim de tijd om deze nieuwe Bed & Breakfast van de grond te krijgen. Ze willen het op hun manier doen en in alle rust ervaren of hun persoonlijke aanpak aanslaat. Het landgoed is alleen te vinden op Airbnb, niet op bookingsites of via packagedeals van touroperators. Ik durf ze wel een hart onder de riem te steken. Als je gasten na een weekend naar huis gaan met het gevoel dat ze een week op vakantie zijn geweest, zit het wel snor. Het kan niet anders dan een succes worden. Sterker nog, dat is het al volgens mij. Kwaliteit wordt altijd beloond.

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *