Hollands cabaret op Curaçao

Just for fun

Cabaretière Madelijne Kool komt met haar voorstelling Wake Up Kool naar Curaçao. En wel op donderdag 9 november bij Zanzibar. Yes… niet aan het einde van een vermoeiend seizoen, maar aan het begin. That’s the spirit, girl!

Onder de sterren

Fijn om weer eens een oer-Hollandse cabaretvoorstelling op Curaçaose bodem te zien. Leuker dan in Nederland – vind ik toch – want persoonlijk heb ik het niet zo op die plaatselijke theaters vol met abonnementhouders (die al twaalf maanden geleden hebben moeten besluiten dat ze die avond naar het theater gaan). Nee, geef mij maar Curaçao. Je beslist tot op de dag zelf of je gaat en staat (of in dit geval zit) lekker met de voetjes in het zand onder de blote sterrenhemel.

Reclamevrouw wordt cabaretière

Madelijne Kool is een duizendpoot: cabaretière, singer/songwriter, winnaar van diverse Effies toen ze nog haar eigen reclamebureau had en afgestudeerd in de politicologie en communicatie-wetenschappen. Een dame met heel wat in haar mars, dus!

Over de voorstelling

Ik heb het even opgezocht: Wake Up Kool gaat over werk, man, vrouw, kind, je buurman, je haar, je baan, je grappen, de wereld. Dat ene moment….  Ineens zie je alles haarscherp. Het moet anders! Over de boel omgooien of houden wat je hebt, over sneue dromen en ultiem lekker wakker worden, over wakker geschud worden en kantoortuinnachtmerries, over raken en keihard missen, over multi-tasken en multi-focussen. Het belooft een puur verhaal te worden daar op het podium bij Zanzibar.

Liedjes die je raken

Ik ben benieuwd naar de voorstelling. Nieuwsgierig naar de grappen en – dat zal me zeker bekoren – de prachtige liedjes van Madelijne terwijl ze begeleid wordt door Nicolaas Duin. Want voor het geval je het nog niet wist: zingen kan ze ook. Voorproefje? Check YouTube hier.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Zanzibar, Van den Tweel Jan Thiel en Zeelandia, Bruna en – hoe handig – www.caribbeanticket.shop.

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *