Miami Citytrip

Op reis

Een reis naar Miami betekent voor de meeste mensen vooral ‘shop ’till you drop’. Natuurlijk is deze grootste stad van de Sunshine State een waar winkelwalhalla, maar Miami heeft zoveel meer te bieden dan alleen shopping malls, winkelketens en designer boetieks.

Miami Beach

div_5614Op het kilometers lange strand van South Beach valt altijd wat te beleven. Ben je een vroege vogel, dan heb je een grote kans tijdens een strandwandeling modellen en modefotografen aan het werk te zien. Work outs op het strand van indrukwekkende spierbundels zijn eerder regel dan uitzondering, want in Miami is uiterlijk belangrijk. Op Ocean Drive – zeker op het stuk tussen 5th en 15th street – kijk je je ogen uit. Neonreclame, Amerikaanse oldtimers samen met Ferrari’s, Lamborghini’s of Bentley’s en daartussen flanerende mensen maken Ocean Drive een geweldige plek om te kijken of bekeken te worden.

Art Deco District

Bepalend voor South Beach zijn de art deco gebouwen in het Miami Beach Architectural District. Zo’n duizend historische gebouwen in gele, blauwe, roze of groene pastelkleuren geven de wijk een absoluut uniek karakter. En het mooie aan dit Art Deco District is dat vrijwel elk pand in uitstekende staat verkeert. Miami Beach koestert de historische gebouwen die jaarlijkse miljoenen toeristen trekken. Geen art deco, maar wel beroemd is Casa Casuarina, beter bekend als het Versace huis. Deze villa van de in 1992 vermoorde modeontwerper is na het Witte Huis en Graceland het drukst bezochte huis in de Verenigde Staten.

Op de fiets

Fietsen in een wereldstad is altijd leuk. Ook in Miami is het de moeite waard. Niet in de laatste plaats vanwege de veilige voorzieningen voor fietsers en de kilometers lange fietspaden langs het strand. Miami’s Decobike vind je overal in de stad. Voor een paar dollar huur je met je creditcard een fiets bij een van de meer dan honderd stations.

Little Havana

La Pequeña Havana, ofwel de Cubaanse wijk, ligt ten westen van Downtown Miami. Het Spaanse straatbeeld toont direct dat hier vooral immigranten uit Cuba wonen. In Calle Ocho, de hoofdstraat van Little Havana, komen jaarlijks een miljoen mensen carnaval vieren. Het Cubaanse carnaval in Miami behoort hiermee tot één van de grootste carnavalsfeesten ter wereld.

Kunst in Wynwood

Enkele kilometers ten noorden van Downtown Miami ligt het hippe Wynwood Arts District, waar street art de boventoon voert. Het begon allemaal in 2009, toen vijftien internationaal gerespecteerde graffitikunstenaars tijdens het Art Basel Festival los mochten gaan op twaalf muren. Deze speciale plek bestaat nog steeds en is uitgegroeid tot het openlucht Street Art Museum Wynwood Walls. Je kunt zelf een kijkje nemen in deze kleurrijke wijk, maar het is ook interessant met een gids van Art Basel Tours de omgeving te verkennen.

Holocaust Memorial

Het mondaine Miami Beach is niet direct een plek waar je een monument ter nagedachtenis aan de Holocaust slachtoffers zou verwachten. En juist dat maakt het Holocaust Memorial – slechts enkele blokken achter Ocean Drive – des te aangrijpender. Een immens grote hand reikt naar de hemel. Bronzen beelden van radeloze mensen – jong en oud – maken je stil van binnen. Ook de Memorial Wall is indrukwekkend. Duizenden namen van Holocaust slachtoffers omringen het herdenkingsmonument.

Nog veel meer

Heb je meer tijd, bezoek dan zeker de Florida Keys met op Key West de historische bar Sloppy Joe’s en het bekende landmark Southernmost Point, op exact negentig mijl van Cuba. Ga krokodillen en alligators spotten in het National Park Everglades, bekijk de onderwaterwereld in Miami Seaquarium en vergaap je tot slot op Star Island aan de mansions van beroemheden zoals Will Smith, Madonna en Gloria Estefan.

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *