Teak past bij ons klimaat

Stylingtips

Teakhout is al van oudsher de basis van Mundo Mio’s wooncollectie. De teak kasten, tafels, dressoirs, TV-kasten en kleinmeubelen – al dan niet in serie – zijn persoonlijk door Ingrid Voss geselecteerd. Haar drie tips voor teak vind je hier.

Tip 1 Teak is heel goed bestand tegen weer en wind

Dit tropische hout uit Indonesië is de hardste soort die er bestaat en nauwelijks poreus. Water, zon, wind en ongedierte hebben geen kans. Je meubelstuk afnemen met een vochtig doekje – eventueel met wat groene zeep – is voldoende. Komen er door de jaren heen toch wat kringen of vlekken op je meubelstuk? Even een schuurpapiertje eroverheen en je kast of tafel is weer als nieuw.

Tip 2 Vaste collectie  en maatwerk

De stijl van onze meubels is tijdloos en tegelijkertijd modern; de vormgeving strak en Europees. Teakhouten meubels zijn onverslijtbaar en heb je voor je leven. Wellicht koop je eerst een tafel en wil je er later een kast of dressoir bij. De teakcollectie van Mundo Mio bestaat uit vaste series. Je grijpt dus nooit mis als teak de rode draad is in je interieur. Maatwerk is ook mogelijk. Zo wordt het nooit een ratjetoe aan verschillende stijlen in je huis.

Tip 3 Verantwoorde keuze

Mundo Mio werkt samen met twee Nederlandse leveranciers met fabrieken in Indonesië. Het goedgekeurde plantagehout dat gebruikt wordt voor de Mundo Mio collectie wordt ingekocht via Staatsbosbeheer. Deze instantie is verantwoordelijk voor gezond en duurzaam bosbeheer in Indonesië. De teakhouten meubels van Mundo Mio zijn daarom een verantwoorde keuze waar je jarenlang plezier van hebt.

Bekijk het complete magazine hier: LaVida Curaçao nummer 6

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *