Wicker in de tropen

Stylingtips

In de uitgebreide wooncollectie van Mundo Mio mogen loungesets en tuinmeubilair natuurlijk niet ontbreken. Mundo Mio voert twee kwaliteitsmerken geschikt voor de tropen: Celeste Outdoor en Skyline Design. Mundo Mio’s eigenaresse Ingrid Voss geeft drie belangrijke tips

Tip 1

In ons tropische klimaat is de kwaliteit van de buitenmeubels heel erg belangrijk. De zon en de zoute zeewind tasten alles wat buiten staat aan. Mundo Mio voert daarom twee kwaliteitsmerken in haar assortiment. Celeste Outdoor voor thuis en Skyline Design voor gebruik in hotels en resorts. Beide merken werken met wicker. De sets hebben daarnaast een ijzersterk aluminium frame dat ook nog eens is voorzien van een speciale coating als extra bescherming tegen de niets ontziende elementen van ons klimaat. Mundo Mio heeft wicker tuin- en loungesets in wit, naturel en zwart.

Tip 2

Kies natuurlijke tinten voor de kussens Behalve dat kussens lekker moeten zitten, is het ook belangrijk te kijken naar de kleurechtheid en UVbestendigheid van de stof. De tuinsets van Mundo Mio zijn voorzien van kussens met sunproof Ateja stof, speciaal voor gebruik buitenshuis. LaVida Curacao Styling Tips Mundo Mio tuinmeubelsDe stoffen kunnen zonlicht goed verdragen en zijn bestand tegen regen en vocht. Ze gaan dus lang mee. Op Curaçao waar de zon zich elke dag urenlang laat zien, is Mundo Mio’s advies primaire kleuren achterwege te laten en te gaan voor kussens in natuurlijke tinten zoals wit, crème, grijs en taupe.

Tip 3

Waarom is  wicker beter dan rotan? Wicker en rotan lijken erg veel op elkaar. Wicker is echter een kunststof draad, terwijl rotan een natuurlijk materiaal is. In tegenstelling tot rotan is wicker onderhoudsvrij en gaat de draad en dus het meubel heel erg lang mee. Omdat rotan een natuurlijk materiaal is, gaat het sneller schimmelen, rotten of – zeker in ons klimaat – uitdrogen en dus breken. De tuinmeubels van Mundo Mio worden gemaakt met de allerbeste wickerdraad. Er wordt gevlochten met ronde wicker, met als grote voordeel dat deze draad het veruit het sterkste is.

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *