Nieuwe rubriek in LaVida Curaçao

Interieur

In mei verschijnt een nieuwe rubriek in LaVida Curaçao. Deze reportage, die INTERIEUR gaat heten, is van de hand van interieurontwerpster Jen van JenPEN Creative Studio. Jen – officieel is haar naam Hubertienne Decaster – gaat vanaf nummer 6 in LaVida Curaçao haar interieurtips delen met onze lezers. Tijd om even kennis te maken!

Wie is Jen van JenPEN Creative Studio?

‘Mijn naam is Hubertienne Decaster, Interieuradvies LaVida Curacaomaar ik word ook wel Huub of Jen genoemd en ik ben 35 jaar jong. Ik ben geboren op een herfstachtige dag in het Nederlandse Alkmaar. Mijn ouders zijn beiden Yu di Korsou en dus heb ik een gedeelte van mijn jeugd op Curaçao doorgebracht. Sinds 2004 woon en werk ik weer op het eiland.’

Waarom ben je interior designer geworden?

‘Ik heb bouwkunde gestudeerd en ben afgestudeerd in Ontwerp. Ik had altijd al veel plezier in het veranderen van het meubilair in ons huis en dan vooral in mijn kamer. Creatief ben ik altijd al geweest en dus ging ik op zoek naar het creatieve gedeelte van bouwkunde. Behalve het stylen van een ruimte, is het erg belangrijk om logica in je ruimte te hebben. Interieuradvies LaVida CuracaoIk bedoel dan de opstelling van je meubilair, maar ook hoe de indeling van de woning of het pand is. Het is heel praktisch om een technische achtergrond te hebben, maar mijn passie gaat vooral uit naar het uiteindelijke resultaat. Van afwerking en meubilair tot en met het laatste plantje dat ergens neergezet moet worden.’

Wie zijn je opdrachtgevers, voor wie kun je wat betekenen?

‘In 2015 ben ik voor mezelf begonnen, na 11 jaar bij Studio Acht Caribbean Architects te hebben gewerkt. Het is voor mij een uitdaging om huizen, winkels en kantoren in te richten naar de ideeën van de klant en mezelf. Mijn kracht ligt in interieurontwerp, styling en fotografie. Dit laatste is trouwens creatief en praktisch een mooi extra in mijn vak.’

Welke projecten heb je in je portfolio?

‘Mijn opdrachten lopen heel erg uiteen. Op dit moment ben ik bezig met het interieur van een vakantiehuis, een privéwoning en een tandartsenpraktijk. Eerder heb ik de showroom van Interieuradvies LaVida CuracaoOpra Promos ingericht en de styling verzorgd van de nieuwe concept store Happy Living. Maar mensen benaderen mij ook voor kleinere dingen zoals een make-over van een woonkamer, het ontwerp van een kledingkast of keuken. Het maakt mij niet uit welk budget mijn opdrachtgever heeft; krap, ruim of “over the top”. Ik kan met elk budget een ruimte stylen. Dat vind ik ook juist zo leuk aan mijn werk.’

En nu de rubriek in LaVida Curaçao erbij?

‘Ja, daar heb ik zin in. Ik laat de lezers van LaVida Curaçao met eenvoudige voorbeelden zien hoe je heel makkelijk nieuwe accenten aan je interieur kan geven. In het mei nummer ga ik het hebben over trendkleuren en ik heb al veel leuke ideeën voor de volgende edities.’

www.jenpencreative.studio

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *