Schildpadden spotten

Just for fun

De drommen barbecueënde families vermijden op de meer gangbare stranden op Westpunt is helaas nog niet zo makkelijk. Daarom wijs ik je liever de weg naar een van Curacao’s hidden treasures: Playa Piskado, beter bekend als Playa Grandi. Deze vissersbaai is gelegen op zo ongeveer het meest westelijke puntje van Curaçao. Een handige landmark om dit strand te vinden zijn de beschilderde bomen op Westpunt, vlakbij het iconische Jaanchi restaurant. Als je hier afslaat, kom je zo uit op Playa Piskado.

Playa Piskado

Op het eerste zicht is het een mooie baai met een fijn zandstrand, maar wat je aan wal niet ziet is de prachtige onderwaterwereld. Sterker nog, als je het mij vraagt is Playa Piskado een van de mooiste plekken om te snorkelen op Curaçao. Niet zozeer vanwege de kleurrijke koralen of de grote hoeveelheid vissen, maar vanwege andere zeebewoners die hier veelvuldig in het water terug te vinden zijn: het barst er namelijk van de zeeschildpadden!

Altijd raak

Omdat de vissers hier elke dag hun vis schoonmaken – ook de moeite waard – en het afval terug in zee gooien, is het voor de schildpadden de ideale plek om te vertoeven. Je kunt hier dus bijna gegarandeerd schildpadden zien, 365 dagen per jaar. Ik kwam er een jaar geleden voor het eerst. Destijds waren we vrijwel de enige snorkelaars. Toen ik vorige week nog eens terugkeerde merkte ik dat ondertussen al heel wat meer mensen deze plek ontdekt hebben. Daar is op zich niks mis mee, maar stiekem hoop ik wel dat mensen respectvol met de schildpadden om blijven gaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat enthousiastelingen ze aanraken of zelfs vasthouden, veel te dichtbij komen, of boven de schildpad blijven zwemmen waardoor deze moeilijk naar boven kan komen om adem te halen. Dus als je van plan bent naar Playa Piskado te gaan, laat de schildpadden dan wel rustig hun gang gaan en houd voldoende afstand.

Sol Food

Van al dat zwemmen krijg je natuurlijk wel trek. Gelukkig is Sol Foods lekker dichtbij Playa Piskado. Je kunt er ontzettend lekker en betaalbaar eten, met een spectaculaire view! Mijn persoonlijke favorieten zijn de pizza’s en de salades. Sol Food is alleen open van vrijdag tot en met zondag, dus houd dat wel even in het achterhoofd bij het plannen van je dagje weg.

Bekijk hier nummer 8 van online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties "1"

 1. beste
  ik wil graag toch even reageren op het artikel ”Schildpadden spotten”
  wij komen jaarlijks naar curacao en zijn verliefd geworden op dit mooie eiland hebben er ons droom huis gebouwd en genieten van de natuur en onderwaterleven van curacao
  alleen spijtig dat er nu zoveel mensen de weg naar piskado hebben gevonden
  er komen zelfs busjes van de cruise schepen die de mensen daar dan in het water droppen en goed geld verdienen
  de schildpadden hebben geen rust meer ,ze worden aangeraakt of vastgehouden
  ik hoop dat we nog paar jaar mogen genieten van de mooie dieren
  groeten
  Mario