Sieraden met een gouden randje

Echte werk

Waar het vandaan komt dat vrouwen – yes I know, niet allemaal – zo gek zijn op juwelen, weet ik niet. Ik ga het ook niet googelen, maar neem het vandaag aan voor mijn waarheid. Vrouwen en eksters houden nu eenmaal van glimmende dingen.

Sieraden een serieuze zaak

De sieraden kunnen trendy bijous zijn – vroeger had ik een mandje vol – of meer de blijvers LaVida Curacao De Goudsmid sieradenontwerpin zilver of goud. Het lijkt nog als de dag van gisteren dat ik als kind van een jaar of acht net zolang gespaard had, totdat ik bij de plaatselijke juwelier – destijds in Nederland – zilveren hangertjes met lieveheersbeestjes erop kon kopen. Als ik nu terugkijk, denk ik dat oorbellen maximaal acht gulden kosten, maar ik herinner me het fijne gevoel en de aandacht van de winkeljuffrouw bij het maken van mijn keuze. De juwelier wist dat het kopen van een sieraad ook op 8-jarige leeftijd al een serieuze zaak is.

Goudsmid op Curaçao

Dit gevoel kreeg ik ook toen ik voor een reparatie van mijn horloge terecht kwam bij De Goudsmid in Landhuis Habaai. Ik raakte aan de praat met Joy, eigenaresse van de zaak, over sieraden en LaVida Curacao De Goudsmid sieradenontwerpwat ze voor iemand kunnen betekenen. Het was leuk te merken met hoeveel liefde ze over haar werk praat. Joy is een echte goudsmid. Dat is cool, je komt ze nu eenmaal niet elke dag tegen. En al helemaal niet op Curaçao. Voor zover ik weet is er slechts nog één andere persoon op het eiland die dit mooie ambacht beheerst.

Eigen design zeker betaalbaar

Bij De Goudsmid kunnen ze sieraden ontwerpen en maken. Ik dacht altijd dat het hebben van custom made juwelen een dure aangelegenheid was, voorbehouden aan een exclusieve groep mensen. LaVida Curacao De Goudsmid sieradenontwerpDat dit een misvatting is, heb ik inmiddels begrepen. Joy: ‘We schetsen de ideeën van de klant en maken het ontwerp in een stijl die erbij past. Zo’n ontwerp is echt heel betaalbaar en met de uitvoering ervan kiest de klant zelf of het heel luxe, of juist heel ingetogen wordt. Voor een uitbundig sieraad met edelstenen betaal je natuurlijk meer dan voor een bescheiden zilveren ring.’

Smelten van oude sieraden

‘Wat we ook veel zien is, dat mensen met oude sieraden naar De Goudsmid komen’, gaat Joy verder. ‘Een ring die niet meer past, een erfstuk of een broche die nooit meer wordt gedragen. Wij toveren het om naar een sieraad in een eigentijds jasje, dat draagbaar is zonder de emotionele waarde ervan te verliezen. Dat vinden mensen fijn. En ik ook.’

Meer informatie? www.degoudsmidcuracao.com

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties "1"

  1. Ik merk vaak dat ik wegsmelt bij het zien van sieraden die op displays staan. Mijn buuf heeft een bijouterie winkeltje en ze zegt dat alvorens ze haar sieraden kan slijten ze displays moet kopen om de ervaring zo mogelijk nog magischer te maken. Inderdaad: vrouwen zijn net eksters.