Tips voor inrichten van vakantiewoning

Stylingtips

Een vakantiewoning inrichten vraagt om een specifieke aanpak. Aan de ene kant is het belangrijk om een wow-effect te creëren zodat de gasten – elke week weer nieuwe – zich in de watten voelen gelegd door al die mooie spullen om zich heen. Aan de andere kant moet deze prachtige inrichting echt wel tegen een stootje kunnen. Deze tips van Rottumhuys Caribbean helpen je op weg.

Kies voor kwaliteit

Een vakantiehuis of appartement is voor veel mensen de plek waar ze relaxen, de boel de boel laten en het net even anders doen dan thuis. Houd dit bij de inrichting altijd in het achterhoofd. Kies daarom voor stoffen die vuil afstoten, laat glazen tafels achterwege, neem reinigbare gordijnen en zoek naar degelijke meubels. Kwaliteit betaalt zich altijd terug.

Stem de inrichting af op je doelgroep

Wanneer gasten veel geld neertellen voor een vakantievilla, verwachten ze daar iets voor terug. Een luxueus huis vraagt om luxe meubels, stijlvolle accessoires en vooral veel comfort. Het mag de gasten aan niks ontbreken. Ligt de huurprijs wat lager, houd dan de inrichting wat meer basic en functioneel. In beide gevallen kom je tegemoet aan de verwachtingen en is succes verzekerd, zolang je ook oog hebt voor sfeer en gezelligheid.

Aandacht voor slaapcomfort

Reviews op boekingssites en TripAdvisor hebben de reiswereld compleet veranderd. Gasten delen hun ervaringen met heel de wereld. Bedden en slaapcomfort zijn populair. Mensen vinden het belangrijk. En terecht. Want goed slapen hoort ook bij een fijne vakantiebeleving. Besteed aandacht aan het juiste matras en investeer in comfortabele kussens. Vergeet ook de hygiëne niet. Gebruik wasbare moltons voor de matrassen én de hoofdkussens.

Zorg voor sfeer in huis met licht

Lampen bepalen voor een belangrijk deel de sfeer in huis. Schemerlampen voor de gezelligheid, warm licht boven de eetkamertafel, functionele verlichting in de keuken en praktische bedlampjes met een USB-poort om de telefoon op te laden. Kies voor duurzaam materiaal, want op Curaçao is het zout in de lucht meedogenloos. Lampen van Maretti Lighting bijvoorbeeld. Prachtige designs en net even anders.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 16.

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *