Vakantie in eigen (ei)land

Op reis

Je ziet het wel eens voorbij komen. Van die gezellige Facebook posts met de tekst ‘Reistijd naar onze vakantiebestemming: 15 minuten’. Stressloos op vakantie op je eigen eiland. Geen gedoe met vliegtuigen, maar gewoon zorgeloos de auto instappen. Kofferbak open, strandtas erin, toilettas, slippers, een korte broek en zonnebrandcrème. Aangevuld met snorkel, zwemvliezen en een zonnebril. En misschien nog een boek dat al heel lang vraagt om gelezen te worden.

Waarom van het eiland af?

LaVida Curacao vakantiehuis, vakantie in eigen land Villas & More Andreas van Engelenburg Vila Blenchi Coral EstateHele volksstammen reizen het hele jaar door af naar Curaçao om te genieten van onze prachtige baaien met zeewater dat eruit ziet als een zwembad. Niks overvolle stranden, niks drukte. Curaçao is een topbestemming op de verlanglijst van heel veel zon liefhebbers. Voor ons lijkt het allemaal normaal, maar dat is het niet. Daar kom je achter als je de toeristische pijlen eens niet richt op een van de omliggende Caribische eilanden, maar kijkt wat we zelf in huis hebben.

Zeeschepen tellen

Wij vierden vorige week vakantie in eigen land: een lang weekend in een huis met een fantastisch uitzicht op zee. Lekker beetje plonsen in het zwembad, uitgebreid ontbijten op de porch, van het strand naar huis om de zonsondergang hoog op de heuvel niet te moeten missen. Beetje barbecueën, beetje lezen, beetje naar de zee staren en zeeschepen tellen. Alsof je in een andere wereld bent. Verre van overigens, het is ‘gewoon’ Curaçao met een reistijd naar Coral Estate van 25 autominuten.

Geweldige ervaring

We hebben met volle teugen genoten van Vila Blenchi, LaVida Curacao vakantiehuis, vakantie in eigen land Villas & More Andreas van Engelenburg Vila Blenchi Coral Estateeen Mexicaans aandoend huis van architect Henk Bolivar, dat beheerd wordt door Andreas Van Engelenburg van Villas & More. In de september editie van LaVida Curaçao starten we met een nieuwe rubriek ‘Vakantiehuis’ met foto’s en aardigheden rondom vakantie in eigen land.
Natuurlijk ook leuk om te lezen als je niet op Curaçao woont. Om je te oriënteren op speciale plekjes voor toekomstige reisplannen of om gewoon even bij weg te dromen als in september de herfst zijn intrede weer doet.

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *