Wijn in schaapskleren

Just for fun

Nog niet zo lang geleden was ik voor de reportage ‘Binnenkijken’ in een prachtige (zeker kijken in het mei nummer) stadswoning. Op het keukenblad stond een fles wijn in een schapenvacht. Het deed me een beetje denken Uggs, maar dan mooi (smaken verschillen). De vrouw des huizes vertelde me dat het een product was van een goede vriendin, die deze coole wijnkoelers in Nederlandse winkels en – gelukkig voor ons hier aan de andere kant van de plas – in een coole webshop aanbiedt. Tijd voor wat onderzoek dus.

Schapenvacht

Het product – of beter gezegd de productlijn – heet KYWIE. ‘Koudhouders’ in schapenvacht. Schapenvacht is namelijk het best isolerende materiaal ter wereld. De wol aan de binnenkant van de koelers houdt de lucht en daarmee de temperatuur van de fles uren vast. Als je de wijn inschenkt blijft de fles in de houder en krijgen je handen geen kans de fles op te warmen. Op de LaVida Curacao - KYWIE wijnkoelerwebsite lees ik verder nog (niet onbelangrijk in ons klimaat) dat de koeler niet condenseert. En niet kan breken en dat is wel zo makkelijk op het strand of op de boot. Als de fles leeg is, pak je een nieuwe koude fles uit de jug of koelkast. Is alles op (jammer!), dan frommel je de koeler van schapenvacht op in je strandtas of gooi je ‘m in de la.

Texel en Curaçao

Texelse schapen en Curaçao, niet echt een voor de hand liggende combinatie. Maar ik heb het product gezien en in mijn handen gehad. Jawel, het past uitstekend. Sterker nog, het is zelfs leuk zo’n zacht wollig, enigszins winters uitziend omhulsel met een zomerse fles wijn of bubbels erin.

Wie-o-wie?

Wil je zelf eens kijken, ga dan naar www.kywie.com. Goedkoop zijn ze niet echt, maar wel duurzaam. Zoiets gaat nooit stuk en kan voor altijd worden gebruikt. Nu maar duimen dat een van de trendy winkels op Curaçao dit product in het assortiment gaat opnemen. Scheelt ons een boel webshop kopzorgen. Hoewel, de visite uit Nederland kan de koeler probleemloos meenemen in de koffer. Het ding weegt niets en neemt geen plaats in.

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *