Zomer in september San Fransisco

Op reis

San Francisco aan de westkust van de Verenigde Staten is één van de populairste toeristensteden ter wereld. Het klimaat in San Francisco is bijzonder voor het noordelijk halfrond waarop deze stad gelegen is. September en oktober zijn namelijk warmer dan de zomermaanden. De stad met ruim achthonderdduizend inwoners ligt op maar liefst drieënveertig heuvels. Waarmee gelijk de functie van de historische kabeltram in het straatbeeld duidelijk wordt. Je zou al die steile hellingen maar eens moeten beklimmen.

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is zonder twijfel het belangrijkste landmark van de stad. De hangbrug werd in 1937 in gebruik genomen en is ruim tweeënhalve kilometer lang. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, koos de architect voor rood. Rood valt een stuk beter op in de grijze mist, die vaak over de stad hangt.

Chinatown

San Francisco’s Chinatown is de oudste en daarbij één van de grootste Chinese gemeenschappen in de USA. Je kunt gezellig in de buurt van de Grant Avenue rondstruinen, waar de meeste toeristische winkels en restaurants zich bevinden. Of je gaat verder de Chinese wijk in om de vele authentieke zijstraatjes te ontdekken.

Lombard Street

Lombard Street wordt ook wel de “kromste straat ter wereld” genoemd. Feitelijk gaat het maar om een heel klein stukje van deze weg. Over de lengte van slechts één huizenblok kent Lombard Street acht scherpe haarspeldbochten, noodzakelijk om de natuurlijke helling van maar liefst 27 graden te overbruggen. De huizen aan Lombard Street zijn overigens niet bepaald goedkoop. Best bijzonder als je weet dat je er nauwelijks privacy hebt, vanwege de grote stroom toeristen die elke dag voorbijkomt.

Fisherman’s Wharf

Vanaf Fisherman’s Wharf heb je een spectaculair uitzicht op de Golden Gate Bridge en het gevangeniseiland Alcatraz. De hoofdrol in dit decor is weggelegd voor de kolonie zeeleeuwen die regelmatig in het zonnetje op de pier liggen. Fisherman’s Wharf is vooral in trek bij toeristen; inwoners van de stad zie je er dan ook nauwelijks. Wat dit betreft is de Ferry Building een stuk origineler. De lokale markt – gevestigd in een oud station – biedt producten die verser dan vers zijn.

Alcatraz

Het eiland Alcatraz was van 1934 tot 1963 een zwaarbeveiligde gevangenis. Het regiem was bijzonder streng. In de beginjaren gold er zelfs een spreekverbod. Vanwege de sterke stromingen in de baai, zou het zo goed als onmogelijk zijn uit deze gevangenis te ontsnappen. Toch deden meer dan zesendertig gevangenen ooit een poging, maar volgens officiële bronnen is het niemand van hen ooit gelukt. Behalve wellicht de broers Anglin, van wie op een ander eilandje persoonlijke spullen zijn teruggevonden. De beroemde film “Escape van Alcatraz” gaat over deze ontsnappingspoging. Tegenwoordig is Alcatraz een drukbezocht museum. Zo druk zelfs, dat het slim is je toegangskaarten ruimschoots op tijd online te bestellen.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 17

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *