Hall of Fame voor Meulens

Helden

Honkballer Hensley Meulens treedt toe tot de Hall of Fame van de International League. Ik las het en ben meteen in de pen geklommen.

In december heb ik Hensley Meulens ontmoet voor een interview. We hebben een cappuccino gedronken bij Saint Tropez Ocean Club, alwaar hij vertelde over zijn weg naar de top. Op 48-jarige leeftijd heeft Hensley een indrukwekkende spelerscarrière achter de rug en boekt hij nu grote successen als slagcoach bij de San Francisco Giants, met maar liefst drie World Series in the pocket.

Giants MeulensCuraçao

We hebben vooral gesproken over hoe hij honkballer werd, hoe hij werd ontdekt, de weg naar de Major League. We hebben ook lang gepraat over Curaçao, zijn baseball academy en over zijn respect voor zijn ouders en het belang van een goede familieband.

Het was een prettig gesprek. Hensley Meulens is een bescheiden man. Nul sterallures en met beide voeten op de grond. En nu bekroond met de Hall of Fame. Terecht! Meulens is gekozen door de nog in leven zijnde Hall of Famers, bestuurders en Amerikaanse journalisten. De Hall of Fame bestaat nu uit 118 leden, van wie slechts acht leden afkomstig zijn van buiten de USA.

Trots!

Curaçao mag met recht trots zijn op Hensley Meulens. In de februari uitgave van LaVida Curaçao staat een uitgebreid portret over deze Curaçaose held. Wil je dit niet missen? Abonneer je dan gratis op LaVida Curaçao. Laat je mailadres achter op de website en het online magazine valt in februari op virtuele deurmat.

Foto Giants: SFGate.com

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties "1"

  1. Mooie post. Ik ben alvast benieuwd naar het volledige interview in het magazine!