De keuken van C Spice

Culinair

Met Ç Spice in het Curaçao Marriott Beach Resort heeft het eiland er weer een toprestaurant bij. Dit signature restaurant van het resort wordt gerund door een team van achttien Curaçaose koks onder leiding van Octavio Verhelst. De 33-jarige Octavio is een ware veteraan in de hotel-restaurant wereld. Hij gaat de uitdaging graag aan om op zijn geboorte-eiland samen met deze jonge enthousiaste collega’s Ç Spice op de culinaire kaart te zetten.

Veel collega’s uit de keuken zijn al langere tijd – toen er nog volop verbouwd werd – bij Ç Spice en de andere drie restaurants van het resort betrokken. Het grote voordeel om er vanaf het eerste uur bij te zijn, is dat er veel zaken naar eigen idee opgezet kunnen worden. Het gaat namelijk niet alleen om de kaart, ook collegialiteit en de manier van werken horen bij het totaalplaatje van een goed restaurant.

Werken met Curaçaos talent

Octavio: ‘We werken met achttien koks in de keuken en ze komen bijna allemaal van het eiland. Het zijn jonge enthousiaste mensen met liefde voor het vak. Ze hebben een koksopleiding gevolgd en met deze basis gaan wij verder. We geven ze praktijktraining en bieden iedereen de kans te laten zien wat hij of zij in huis heeft. Ik word er echt blij van als ik zie hoe snel iedereen groeit. En dat terwijl we pas vier maanden operationeel zijn. Iedereen is trots op wat we doen en dit merk je in alles. Niet alleen onze gerechten zijn goed, ook de ambiance in het restaurant is uitstekend.’

Iedereen is welkom

Ç Spice is open voor ontbijt, lunch en diner. Het ontbijt is vanzelfsprekend populair bij de gasten van het resort, maar ook mensen die er niet logeren zijn van harte welkom. Het ontbijt is enorm uitgebreid met heel veel variatie. Veel lokale gasten gebruiken de ochtendmaaltijd om iets te vieren. Een slimme keuze, want het Ç Spice ontbijt is echt een feestje. Liever geen ontbijt? Dan kan lunchen of dineren in de prachtige setting van Ç Spice natuurlijk ook. Of anders een brunch op zondag. Ook een aanrader.

Culinaire bestemming

Net zoals diverse andere toprestaurants op het eiland, doet ook Ç Spice er alles aan om van Curaçao een culinaire bestemming te maken. Zo zet culinair Curaçao het eiland op de kaart. En daar wordt uiteindelijk iedereen beter van.

Warm en uitnodigend

Het Ç Spice interieur is indrukwekkend mooi. De Portugese interieurarchitect heeft ervoor gezorgd dat je je welkom en comfortabel voelt. Het restaurant heeft een mediterraan karakter met een “classy” tropisch accent. Aardse tinten voeren de boventoon. Een grandeur die warm en uitnodigend is. Het voelt een beetje als een ”island escape”. Als gast heb je het idee een paar uurtjes op een heel andere plek te zijn.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 17

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *