Fit20 op mijn lijf geschreven

Wellness

Fit20 is een personal training studio die mensen met twintig minuten trainen per week fit krijgt. Door de speciale – met niets te vergelijken – high intensity resistance krachttraining in slow motion voelen de cliënten zich vitaler, energieker en gezonder. De fit20 studio op Curaçao is de eerste in de Caribische regio. Angelo Statie (55) volgt het fit20 programma sinds begin van dit jaar. Iets wat prima te doen is, ondanks zijn gezondheidsproblemen veroorzaakt door de longziekte COPD.

Angelo: ‘Voordat ik bij fit20 begon heb ik een heel traject afgelegd. Al van kinds af aan kamp ik met longproblemen. Sport is niet echt aanlokkelijk als je altijd adem tekortkomt. Daarom bewoog ik nauwelijks en dit opgeteld met een ongezonde levensstijl en de nodige stress op het werk, zorgde ervoor dat ik op een gegeven moment zo’n honderdvijftig kilo woog. Ik ontwikkelde slaapapneu, waardoor mijn nachtrust ook verstoord werd. Kortom, het ging helemaal de verkeerde kant op.’

Het roer om

‘Toen de huisarts en mijn longarts mij erop wezen dat ik niet goed bezig was, heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik ben aan de slag gegaan met mijn medicijnplan, heb mijn apneuproblemen aangepakt en ben gestart met joggen. Met daarbij natuurlijk geen truck di pan meer, maar gezonde maaltijden op vaste tijden. Het rennen ging niet vanzelf. Ik was veel te zwaar, had geen conditie en weinig lucht. Maar ik ben een doorzetter. Ook al moest ik zeven keer rusten, ik ging door.’

Gezond lijf

De nieuwe actieve en gezonde levensstijl van Angelo wierp vruchten af. ‘Ik voelde me fitter en de kilo’s vlogen eraf. Zo’n vijfenzestig om precies zijn. Mijn vet verdween, maar spiermassa had ik maar weinig. Waardoor mijn lijf er weliswaar slank maar niet strak uitzag. Daarvoor zou krachttraining de oplossing zijn. Een sportschool is niet zo mijn ding. Ik wilde een gezond lijf, maar was niet op zoek naar een Arnold Schwarzenegger postuur. Zo kwam ik bij fit20 terecht.’

Tijd voor andere sporten

‘In het begin vielen de trainingen me echt zwaar. Maar ik merkte snel dat het effect had, dus ik heb doorgezet. Wat me bij fit20 aanspreekt is dat twintig minuten krachttraining per week een maximaal effect oplevert, zodat er voor mij ook nog genoeg tijd overblijft om te lopen en te zwemmen. Deze duursporten die ik ook beoefen, nemen nu eenmaal de nodige tijd in beslag.

Persoonlijke begeleiding

’Voor mij is de persoonlijke begeleiding bij fit20 het meest waardevol. Ik train één-op-één en word gestimuleerd, zonder dat de personal trainer uit het oog verliest dat mijn longen het soms laten afweten. Nu en dan moeten we gewoon een minder intensieve sessie inlassen. Bij fit20 kan ik mijn sportieve visie “movement, mentality en management” in de praktijk toepassen. Voor mij is dit de beste aanpak!’

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 20

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)

  1. Om persoonlijke redenen zou ik graag in contact komen met Angelo Statie. Ik woon in Nederland. Zou u zo vriendelijk willen zijn om aan hem door te geven dat het om “Aapje” gaat.

  2. Hoi allemaal,
    Een goed voorbeeld doet goed volgen.
    Leuk om te zien hoe hoe je bezig bent.
    Ons hatelijke groet,
    Roxanta en familie Romme uit Amersfoort