Kijkje in de keuken van Blues

Culinair

Hensley Birginia is chef-kok bij Blues Bar & Restaurant. Samen met zijn keukenbrigade tovert hij de heerlijkste grillspecialiteiten op tafel. De combinatie van fijne muziek en lekker eten doet het goed bij Blues. De jazzoptredens op donderdagavond zijn een begrip. Al bijna vijfentwintig jaar lang genieten hotelgasten en Curaçaose muziekliefhebbers van live muziek en heerlijk eten.

LaVida Curacao Blues Bar & Restaurant Grill masterHensley Birginia (34) is geboren en getogen op Curaçao. Koken is ‘m met de paplepel ingegoten. ‘Mijn oma zette me met mijn zes jaar al achter de pannen. Een koksopleiding toen ik ouder werd, was een logisch vervolg. Ik heb van mijn hobby mijn beroep mogen maken.’ Al acht jaar werkt Hensley als kok bij het Avila Beach Hotel, de laatste tijd als chef-kok bij Blues. ‘Bij Blues werken we in een team. Lekker eten alleen is niet genoeg. Vriendelijke bediening en oprechte gastvrijheid maken de beleving compleet. Als dat samen goed zit, zijn de gasten tevreden.’

Leren van sterrenchefs

‘Grillen is mijn specialiteit’, gaat Hensley verder. ‘Maar ook op ander culinair vlak sta ik niet stil. Ik zit nog wekelijks in de schoolbanken en leer ook nog elke keer nieuwe dingen wanneer we bij Avila Beach Hotel sterrenchefs in huis hebben.’ Op dit moment mengt ook resident manager LaVida Curacao Blues Bar & Restaurant Grill masterFarley Hollander zich enthousiast in het gesprek: ‘Wij nodigen regelmatig culinaire chefs uit om een avond te koken voor onze gasten. Het is een ware beleving voor de liefhebbers op Curaçao en tegelijkertijd een geweldige leerschool voor onze eigen koks, die de sterrenchef op zo’n avond assisteren.  De opgedane ervaring wordt weer in de keuken gebruikt.’

Grill master

Op de kaart van Blues staan vlees- en visspecialiteiten. Hensley’s tenderloin wordt zeer gewaardeerd. ‘Ik grill op gevoel, ik ben er ervaren in’, legt Hensley uit. ‘Smaak is essentieel, de glacé en het spelen met het vlees zorgen voor het allerlekkerste resultaat.’ ‘Vis wordt dagelijks vers door lokale vissers aangevoerd’, vult Farley aan. ‘We hebben een wisselend weekmenu waar de chef-kok zich op uitleeft.’ Hensley: ‘Ik heb ook een keer vis gegrild voor hotelgasten die hun vangst bij mij kwamen brengen. Ze wilden dat ik hun “catch of the day” bereidde in de keuken van Blues. LaVida Curacao Blues Bar & Restaurant Grill masterVoor een kok is dat natuurlijk extra leuk.’

Uniek in meerdere opzichten

Blues Bar & Restaurant is in meerdere opzichten uniek: de locatie direct aan zee, waar je letterlijk cocktails on the rocks kunt drinken, de jazzy blues vibe en de inspirerende mix van hotelgasten en Curaçaoenaars. Farley: ‘Ook het lokale karakter hoort in dit lijstje thuis. Ik zeg wel eens dat we vier sterren en vijf harten hebben.’ Chef-kok Hensley kan dat alleen maar beamen: ‘Het voelt als familie en dat merk je in alles.’

www.avilabeachhotel.com

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *