Kweekvijver voor baseball talent

Curacao

Deze week staat Curaçao in het teken van baseball. Grote honkbal sterren komen uit het buitenland om coaches en kinderen nog enthousiaster en beter te maken in deze sport. Curaçao Baseball Week is een initiatief van Hensley BamBam Meulens, de eerste Curaçaose speler ooit die in de Major League terecht kwam en bij de LaVida Curacao Baseball Week Curacao, Hensley Meulens Jurickson Profar, Didi Gregorius. Foto's door Inge van AltenaNew York Yankees een contract kreeg aangeboden. Hij werkt hiervoor samen met Blue Bay Golf & Beach Resort, die het evenement organiseert.

Klinkende namen

Dit jaar is alweer de 4e editie van de Curaçao Baseball Week. Op de persconferentie die gisteren bij Blue Bay werd gehouden, liet Hensley Meulens weten dat de organisatie ook dit jaar weer een heleboel professionele spelers en coaches bijeen heeft weten te krijgen. Curaçaose spelers die spelen bij clubs met klinkende namen zoals de Texas Rangers, Baltimore Oreoles and de Atlanta Braves. Short stop Didi Gregorius nam zelfs zijn collega Greg Bird van de New York Yankees mee op sleeptouw naar Curaçao.

Kweekvijver voor baseball

Curaçao is een kweekvijver voor baseball talent. Honkbal is sowieso een waanzinnig populaire sport op de Caribische eilanden. Maar wat is de reden? Even googlen levert het volgende op: volgens Jurickson Profar (Texas Rangers) heeft het onder andere te maken met de Curaçaose velden waarop gespeeld wordt. Bijna geen gras, gewoon zand en stenen. LaVida Curacao Baseball Week Curacao, Hensley Meulens Jurickson Profar, Didi Gregorius. Foto's door Inge van AltenaHet traject van de bal is minder voorspelbaar en dus moet er meer geanticipeerd worden om een bal goed te verwerken.

Meeste MLB spelers per inwoners

Ook leuk te weten is dat met een ratio van één Major League speler per 21.000 inwoners (bron 2014), Curaçao ook nog eens het land is met in verhouding het meeste aantal Major League spelers. Een vergelijking: voor de Verenigde Staten is deze ratio één MLB’er per 503.000 inwoners en voor de Dominicaanse Republiek, ook een grootmacht in het honkbal, één speler per 125,000 inwoners.

LaVida Curacao Baseball Week Curacao, Hensley Meulens Jurickson Profar, Didi Gregorius. Foto's door Inge van AltenaRespect en plezier

Hensley Meulens, die ik portretteerde in de februari 2016 editie van LaVida Curaçao vertelde me dat hij het belangrijk vindt iets terug te geven aan de baseball gemeenschap van Curaçao. En dat niet alleen hij dat voelt, maar ook andere grote spelers die hun roots op Curaçao hebben. Daarom kijk ik met veel respect naar dit initiatief. Wat trouwens nog de hele week duurt met als grote afsluiter de wedstrijd vrijdagavond. Meer info op de website van de Curaçao Baseball Week.

Foto’s: Inge van Altena,  Inge van Altena Photograpy Curaçao

 

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (2)

  1. Die jongentje heet Joshua Rojer. Mijn kleine zoon.

    • Daar mag u trots op zijn, meneer Gomez! Meer foto’s vindt u ook op de facebookpagina ‘Inge van Altena Photography’.