Olympische droom

Curacao

Ik houd er wel van als mensen dromen hebben, die ze in daden omzetten. ‘Niets is onmogelijk’ vind ik een mooie manier om tegen dingen aan te kijken. Ik heb het geluk bekende Curaçaoënaars te mogen interviewen. Dat ze het zover geschopt hebben, ligt zonder twijfel aan hun specifieke talent, maar minstens net zo belangrijk is de drive en het doorzettingsvermogen om er iets mee te doen. Hier moest ik aan denken toen ik een schrijven van Tijn van der Gulik voorbij zag komen. Tijn – 16 jaar – wil als zeiler in 2020 deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokyo.

Zeilen voor Curaçao

Tijn, geboren en LaVida Curacao, Tijn van der Gulik Olympische droom 2020getogen op Curaçao, wil als zeiler (Laser klasse) Curaçao vertegenwoordigen op de Olympische zomerspelen in Tokyo in 2020. Zeilen doet hij al vanaf zijn vijfde. De jonge sportman is in zijn vrije tijd vooral op het water te vinden. Na zijn middelbare school – dit jaar doet Tijn eindexamen – wil hij nog meer tijd aan zijn zeilsport besteden en zich met deelname aan regatta’s richting 2020 verder omhoog werken naar de volgende Olympische Spelen. Eind 2015 nam Tijn in Maleisië al deel aan de jeugd wereldkampioenschappen, hij eindigde op de 47e plaats in zijn klasse.

Sponsors gezocht

Om nog beter en sterker te worden, moet Tijn deelnemen aan wedstrijden over heel de wereld. Talent, trainen en doorzettingsvermogen alleen zijn daarbij niet voldoende. Deelname aan de wedstrijden kost geld, veel geld. LaVida Curacao, Tijn van der Gulik Olympische droom 2020Tijn heeft hiervoor een plan de campagne opgetuigd, de ‘Tijn van der Gulik Olympic Campaign Tokyo 2020’ waarmee hij sponsors wil werven om zijn Olympische droom over vier jaar waar te kunnen maken. Ik heb zijn plan van aanpak gelezen en vind het meer dan de moeite waard dit te delen met jullie. In detail zet deze jonge ambitieuze zeiler uiteen hoe hij het gaat aanpakken en welke kosten hiermee gemoeid zijn. Het is een waar business plan. Absoluut interessant om te bekijken. Tijn kan de sponsoring goed gebruiken. Meer informatie over de plannen van Tijn van der Gulik vind je hier.

Foto’s: Jarrik Bijsterbosch Photography

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties "1"

  1. Nog een paar dagen…..dan zal Tijn van der Gulik , Curacao vertegenwoordigen in Auckland, waar de ISAF Youth Worlds 2016 worden gevaren en hij mee zal zeilen in de Laser Radial. (14 t/m 20 december 2016)
    Mede dankzij de sponsors is dit mogelijk en is er weer een stukje van de droom van Tijn (#TijnTokyo2020) dichterbij aan het komen. Dank jullie wel!