Vragen aan discuswerper Daniël Balentina

Sport

Wat kun je over jezelf vertellen?

Mijn naam is Daniël Balentina, ik ben 18 jaar, studeer ICT aan de University of Curaçao en ben in mijn vrije tijd vrijwel altijd met atletiek bezig. Sinds mijn negende ben ik lid van Atletiek Vereniging Trupial, waarvan Churandy Martina vroeger ook lid was. Tot mijn vijftiende beoefende ik alle disciplines, maar omdat ik uitblonk in discuswerpen, ben ik me de laatste jaren hierin gaan specialiseren.

Wat betekent discuswerpen voor jou?

Discuswerpen is een technische sport Je hebt tegelijkertijd techniek, kracht en snelheid nodig. Daarvoor train ik vier keer per week en in de competitieperiode zes keer. Ik heb het nationaal record onder achttien en onder twintig jaar op mijn naam staan. Discuswerpen betekent vrijheid voor mij. Dit is wat ik doe buiten mijn studie om. Ik wil ver komen in mijn sport.

Wat betekent Curaçao voor jouw sport?

Ik wil prof worden, maar er zijn op het eiland geen scholen die topsport faciliteren zoals bijvoorbeeld in de USA of in Europa. Ik moet voor school werken en tegelijkertijd veel tijd aan mijn sport besteden. Dit vraagt om discipline en doorzettingsvermogen. Ik heb geen eigen trainer en train met het team van de atletiekvereniging. Gelukkig mag ik bij alles wat ik doe rekenen op de volledige steun van mijn ouders, broer en zus.

Welke doel heb je voor ogen?

Volgend jaar zijn de Carifta Games. Dit is – vanwege mijn leeftijd – de laatste keer voor mij en daar wil ik zeker een medaille in de wacht slepen. Daarna wil ik me via de Pan American Games en andere wedstrijden kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Voor een atleet zijn de Olympische Spelen het hoogst haalbare. Ik ga er helemaal voor. Mijn prestaties zijn goed en gezien de groei die ik doormaak, zou dit zeker haalbaar moeten zijn.

Lees hier het online woon & lifestyle magazine LaVida Curaçao nummer 16.

Wil je reageren op dit artikel? Geef een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *